(foto) Rochiile purtate de Marilyn Monroe, vândute pe sume uriaşe

marilyn-monroe-young-19471
Foto: PC: parade.condenast.com

O rochie iconică purtată de regretata Marilyn Monroe pe când se afla pe culmile succesului a fost scoasă la vânzare. Legenda hollywoodiană a purtat rochia roşie pe când a jucat rolul unei cântăreţe pe nume Kay Weston în filmul „River of No Return”, în 1954.

Legenda hollywoodiană a purtat rochia roşie pe când a jucat rolul unei cântăreţe pe nume Kay Weston în filmul „River of No Return”, în 1954. Rochia a fost pusă în vânzare la preţul de 452.321 de euro. Actriţa americană Debbie Reynolds, acum în vârstă de 82 de ani, contemporană cu Monroe, a cumpărat rochia la un târg cu costume de film organizat în 1971. Reynolds a vândut-o în 2000 unui colecţionar privat, care o deţine de atunci, conform Adevărul.

Aceasta nu a fost prima rochie a lui Marilyn deţinută de Debbie pe care femeia a vândut-o la un preţ mare, alte articole fiind vândute pentru sume şi mai mari. În 2011, celebra rochia albă pe care Monroe a purtat-o în filmul „The River Of No Return”, din 1955, a fost vândută la licitaţie pentru suma de 35 de milioane de euro, pe când rochia purtată în filmul „Gentlemen Prefer Blondes” a fost vândută în cadrul aceluiaşi eveniment pentru suma de 1.130.000 de euro. Rochia verde de velur purtată de Marilyn în „The River Of No Return”, în timp ce cânta melodia „I’m Gonna File My Claim”, a fost vândută pentru suma de 382.000 de euro.

Debbie nu s-a despărţit deloc uşor de colecţia cu rochiile actriţei. „Am inima frântă. Nu vreau să văd colecţia risipindu-se. Ar trebui să rămână intact. Este păcat, dar aşa se va întâmplat”, a declarat aceasta după licitaţia din 2011.

 

PC: adevarul.ro
PC: adevarul.ro

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente