Cele mai văratice știri de pe #diez din week-end-ul: 30-31 august

2
Foto: Hora Diasporei

A luat sfârșit vara 2014, fiecare a încercat să-și amintească cele mai frumoase momente și ultimele zile ale verii au trecut în ritmuri de Festivalul Diasporei, Limba Noastră, Drupal și Book Challenge.

#1. 10 evenimente pe care să nu le ratezi în luna septembrie în Chișinău 

Temperaturile estivale au mai coborât în termometre, vacanțele și concediile s-au sfârșit. Aceste semne ne dau de veste că a venit toamna. Dar asta nu înseamnă ca nu ne mai distrăm, pentru că oferta de evenimente a lunii septembrie este tentantă și atrăgătoare.

#2. Participanții probei de la „O dictare pentru fiecare” știu limba română, în medie, pe nota 5 

Miercuri, 27 august, a avut loc proba „ O dictare pentru fiecare”, unde fiecare doritor a putut veni să-și testeze cunoștințele sale de gramatică a Limbii Române. La test s-au prezentat foarte multe persoane, astfel organizatorii au trebuit să repete dictare cu două texte diferite.

#3. Se caută „Ambasadorii Turismului Moldovenesc” care să ne promoveze țara în străinătate 

Agenția Turismului este în căutarea unor moldoveni, personalități reprezentative ale țării, care dețin o recunoaștere internațională și care ar putea să constituie adevărați vectori de promovare a Republicii Moldova pe plan internațional.

#4. Iurie Leancă recită versurile imnului de stat „Limba Noastră” alături de copiii din diasporă 

Prim-ministrul Iurie Leancă vine astăzi cu o felicitare inedită cu ocazia Sărbătorii Naționale „Limba Noastră”.

#5. „Dacă like nu e, nimic nu e!” şi alte variaţii contemporane ale proverbelor seculare 

Astăzi, 31 august, Moldova sărbătoreşte „Limba Noastră”. Cu acest prilej, noi vă oferim câteva versiuni noi ale proverbelor înrădăcinate în codul nostru genetic, văzute din perspectiva contemporană a generaţiei social media.

#6. Dragoș Triboi, student la Drept: Internship-ul din SUA m-a definit ca tânăr profesionist 

Dragoș este unul dintre cei trei studenți care au făcut un internship în domeniul judiciar în SUA, la The Leavitt Institute. El are 22 de ani și studiază în anul IV la Facultatea de Drept (filiera anglofonă) a Universității de Stat.

#7. O adolescentă de 15 ani a fost spulberată pe trecerea de pietoni 

O tânără de 15 ani a fost spulberată de către un automobil în timp ce traversa strada pe trecerea de pietoni

#8. Ia aripi o nouă provocarea pe Facebook: Numește Top 10 cărți care te-au marcat 

Vineri, 29 august, o nouă provocare a început între utilizatorii de Facebook din Moldova, asta după Fruit Challenge și Ice Bucket Challenge, și anume: Top 10 cărți care te-au marcat.

#9. O tânără din Moldova a câștigat premiul „Miss Photogenic” la un concurs de frumusețe 

Modelul internațional Aliona Chitoroaga desemnată să reprezinte Republica Moldova în cadrul competiției internaționale World Next Top Model 2014 – a câștigat premiul „Miss Photogenic”, fiind considerată cea mai fotogenică dintre cele 46 de candidate din tot atâtea țări.

#10. Drupal Global Training Day: despre ne-programatori, contribuții și depășirea fricii 

Seara de 29 august a fost marcantă prin evenimentul Drupal Global Training Day, adică în peste 40 de orașe diferite, au loc simultan întâlniri între membrii comunităților Drupal, pentru a discuta despre evoluția acestui sistem de întreținere a contenturilor și ideile de bază ale sale.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente