Cele mai curioase știri de pe #diez din 29 august

1972 год фото ионченкова владимира
Foto: Valea morilor 1972

În Ucraina intervențiile militare continuă, în Moldova a fost suspectat un caz de ebola, ne aducem aminte de havuzurile din Chișinău și ce ne așteaptă în acest sfârșit de vară, acestea au fost știrile ce au mișcat #diez-ul în ultima vinere din vară.

#1. Splendoarea havuzurilor de altă dată din Chișinău 

Chișinăul de cândva: un oraș plin de verdeață cu havuzuri și fântâni arteziene funcționale la tot pasul. Acum ne-a rămas doar verdeața. Am decis să răsfoim prin istoria Capitalei și vedem ce havuzuri răcoreau pe atunci chișinăuienii. Multe din aceste puncte de atracție de cândva au ajuns în zilele noastre ruine, locul acestora fiind luate de centre comerciale sau terase.

#2. Cele două persoane care știu totul ce se petrece în Chișinău 

Sunt câteva persoane pe care le vedem aproape peste tot la evenimentele din Chișinău. Aceste persoane sunt foarte active, dau întrebări și insistă ca opinia lor să fie ascultată. Echipa #diez a devenit curioasă și a decis să vedem cine sunt aceste persoane.

#3. Corpul uman în timpul Ice Bucket Challenge văzut în infraroșu 

Vitaly Oleinikov , după o idee de Eugen Boico, a decis să accepte Ice Bucket Challenge de dragul experimentului și să arate cum se vede în infraroșu corpul uman în timpul provocării.

#4. Cele mai populare pagini de Facebook cu fani din Moldova: iulie-august 2014 

Echipa #diez îți prezintă paginile din Moldova cu cei mai mulți fani locali conform SocialBakers.

#5. Cea mai mare plăcintă cu mere se va coace sâmbătă la Festivalul Diasporei 

Cea mai mare plăcintă cu mere se va coace sâmbătă, 30 august, la Festivalul Diasporei, organizat la complexul etno-cultural „Vatra”, cu începere de la ora 12.00.

#6. Dacă ești interesat de domeniul securității cibernetice aplică la o școală de iarnă în Serbia 

În perioada 1 – 5 decembrie 2014, în Serbia se va desfășura o conferință internațională pentru tineri privind securitatea cibernetică. Sunt invitați să aplice și tinerii din Moldova cu vârste de până la 35 ani.

#7. Prima petrecere pe strada pietonală va avea loc duminică 

De Ziua Limbii Române, în cea ultimă zi a verii, pe data de 31 august, chişinăuienii şi oaspeţii capitalei sunt invitaţi la “Pietonala Party”, ce se va desfăşura pe strada Diordiţă, recent amenajată.

#8. Ce cunosc tinerii din Moldova despre HIV / SIDA? 

În Moldova, situația în legătură cu cunoștințele despre HIV/SIDA încă este alarmantă. Vă prezentăm câteva grafice, care prezintă date despre ce știu tinerii de 15-24 de ani în legătură cu acest virus, despre cunoștințele în transmiterea lui și care este atitudinea lor față de purtători.

#9. De unde vin turiștii în Moldova și destinațiile preferate de călătorii ale moldovenilor 

În contextul în care Moldova a fost declarată #1 destinație turistică neexplorată din Europa de către Lonely Planet, vă prezentăm un infografic în care vedeți cine totuși vizitează acest plai mioritic și care sunt preferințele moldovenilor în materie de călătorii peste hotare.

#10. 7 campanii inedite de luptă împotriva HIV / SIDA 

Noi am selectat șapte campanii locale ce inspiră lupta cu HIV/SIDA, pentru a vă aminti cât de importantă este educația sexuală și sexul protejat.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente