A fost deschisă o bibliotecă fără cărți într-o universitate din SUA

la-et-jc-florida-polytechnic-universitys-bookl-003
Foto: PC: trbimg.com

Facilitatea uriașă din Universitatea Politehnică din Florida promite să ofere acces studenților la mult mai multe cărți în formă digitală.

Primii 500 de studenți ai acestei universități noi vor avea acces la circa 135.000 de cărți electronice, relatează The Guardian.

„Biblioteca din campusul nostru e întru totul digitală”, a spus directoarea bibliotecii Kathryn Miller. „Avem acces la cărți fizice prin intermediul programului universității statale de schimb între biblioteci. Oricum, noi încurajăm studenții să lucreze și să citească informația în formă digitală”.

 

PC: trbimg.com
PC: trbimg.com

Ea este localizată într-o clădire albă uriașă, creată de arhitectul spaniol Santiago Calatrava. E un spațiu luminos și deschis cu calculatoare, mese și locuri comode pentru lectură. Un buget adițional de $60.000 a fost alocat pentru a cumpăra cărți care încă nu sunt în sistem. Dacă un titlu a fost căutat de două ori, el automat va fi achiziționat.

Biblioteca fără cărți din Florida nu este unica din SUA, mai există o bibliotecă publică în Bexar County, Texas, una școlară în Minnesota plus două la NASA.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente