Harta Chișinăului a apărut în aplicația Apple Maps

collage
Foto: Harta Chișinăului în sfârșit a apărut în cadrul aplicației Apple Maps, PC: colaj #diez

Aplicația Maps este prezentă pe sistemul de operare iOS din momentul lansări primei generații de iPhone, adică de la 29 iunie, 2007.

Recent, în cadrul acestei aplicații a fost adăugată harta Moldovei, unde străzile orașului pot fi vizualizate într-un mod clar și mai detaliat. Cu ceva timp în urmă, acest „loc” pe hartă era pustiu, ceea ce a și scris cu câteva luni în urmă Eugeniu Vozoca support-ului aplicației, rugându-i să completeze acest spațiu liber. Ieri seara, Eugeniu a fost contactat de ei, fiind rugat să verifice aplicația pentru un eventual feedback. Mai jos, vedeți imaginea hărții Chișinăului în aplicația Apple Maps.

PC: Jenya (devjah) Vozoca
PC: Jenya (devjah) Vozoca

Istoria aplicației Maps începe cu faptul că aceasta a fost susținută de către Google Maps din momentul existenței sale până în septembrie 2012. În decembrie al aceluiași an, Apple Maps a intrat în topul 10 al erorilor tehnologice după CNN, întrucât, prin încercarea de a utiliza propriul sistem de hărți, autorii aplicației au adăugat o hiper-schimbare, care totalmente a frustrat utilizatorii produselor Apple: orașe întregi apăreau în spații greșite; monumentele istorice amplasate aiurea pe hartă și părți enorme ale Terrei păreau a fi pustii în toate sensurile. Și totuși, în noiembrie 2013, numărul de utilizatori de iPhone din SUA, ce de asemenea foloseau Maps-ul la smartphone, depășea numărul de utilizatori Google Maps cu 35 de milioane la 6 milioane de persoane.

În curând, se așteaptă lansarea noului produs marca Apple, adică noile smartphone-uri iPhone 6 de 4,7 inch și iPhone 6L de 5,5 inch. Se presupune ca lansarea acestora va avea loc la data de 9 septembrie, în cadrul unui eveniment susținut la sediul Apple din Cupertino, statul California.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente