Cele mai deosebite știri de pe #diez din 28 august

10385309_281708598683038_6417628350695207866_n
Foto: A treia zi la tabăra DOR PC: facebook.com/BiroulPentruRelatiiCuDiaspora

În Ucraina a început războiul, Cehia oferă burse pentru moldoveni iar tabăra DOR a luat sfârșit, acestea au fost cele mai discutate știri de joi de pe #diez.

#1. Cehia oferă tinerilor moldoveni 10 burse de studii 

Ministerul Educației, tineretului şi sportului al Republicii Cehe oferă 10 burse guvernamentale cetățenilor Republicii Moldova pentru anul de studii 2015 – 2016.

#2. Estas Tonne a rămas încântat de Moldova și de Festivalul de Muzică Gustar 2014 

Vestitul chitarist Estas Tonne care a evoluat în cadrul Festivalului Gustar, în perioada 23-24 august, a rămas plăcut surprins de Moldova și de moldoveni.

#3. 20 cele mai interesante meme-uri despre Ice Bucket Challenge 

Provocarea Ice Bucket a devenit un adevărat trend atât în Moldova cât și în lume, având susținători sau critici. Reieșind din acest context echipa #diez a selectat cele mai interesante idei de meme-uri care au apărut pe internet.

#4. Sute de dansatori au făcut spectacol la Parada Portului Popular 

Pentru al doilea an consecutiv de Ziua Independenței a fost organizată Parada Portului Popular.

#5. S-a inaugurat primul Troleibuz Turistic din Chișinău 

Astăzi, 27 august, la Chișinău, a avut loc lansarea, în premieră, a unui „Troleibuz Turistic”. Evenimentul a făcut parte din Planul de acţiuni consacrate sărbătorilor naţionale Ziua Independenţei şi Limba Noastră, aprobat de Guvern, şi a fost dedicat marcării celor 55 de ani ai turismului moldovenesc.

#6. Au fost trase la sorți grupele Champions League pentru sezonul 2014-2015 

Astăzi, 28 august, la Monaco s-a decis care vor fi grupele Ligii Campionilor pentru sezonul 2014-2015. Una din cele mai de foc grupe pare Grupa E.

#7. Ce cred tinerii: Prezervativele trebuie cumpărate de fete sau băieți? 

O relație echilibrată presupune armonie atât pe plan sentimental, cât și pe cel sexual, unde elementul cheie este sexul protejat și utilizarea prezervativelor. #diez a aflat care este părerea tinerilor referitor la cine ar trebui să le cumpere, dincolo de stereotipurile impuse de societate, fetele sau băieții?

#8. Ucraina în ultimele 24 de ore: Comisia Europeană anunță pe 27 august începutul agresiunii ruse 

Situația în Ucraina s-a agravat brusc în ultimele câteva zile. Aparent, Rusiei nu-i mai pasă de reacția Europei și a Statelor Unite, și aceasta își introduce în mod deschis armata în zonele de instabilitate militară.

#9. Jurnalul taberei DOR 2014 – cum e să aduci acasă 101 tineri moldoveni din 12 țări 

Ieri, 27 august a avut loc închiderea oficială a taberei DOR, iar astăzi participanții cu un bagaj imens de amintiri și impresii pleacă acasă, unde vor povesti tuturor experiența trăită alături de copii din alte 12 țări. Ajutați de voluntara Adriana Solovei, care a dus un jurnal al tuturor celor nouă zile de tabără, vă arătăm cum a fost, ce au făcut și cine a vizitat copiii din diasporă în fiecare zi.

#10. Diana Costaș: Vreau să „adopt” un boboc pentru a-i putea facilita integrarea în societatea românească

MentorMe are misiunea de a conecta mentori – persoane stabilite peste hotarele Moldovei cu liceeni care aspiră să-și facă studiile peste hotare sau studenți care învață peste hotare și au nevoie de asistență. Azi o să o cunoaștem pe Diana Costaș, care va oferi mentorat tinerilor ce își doresc să-și urmeze studiile în România.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente