7 campanii inedite de luptă împotriva HIV / SIDA

scaun-sidadiez1
Foto: Dara pe scaunul instalat în susținerea bolnavilor SIDA.

Noi am selectat șapte campanii locale ce inspiră lupta cu HIV/SIDA, pentru a vă aminti cât de importantă este educația sexuală și sexul protejat.

#1. Campania Durex #1Share1Condom

 

PC: Mashable.com
PC: Mashable.com

Gigantul contracepției Durex planifica să doneze câte un prezervativ pentru fiecare share în rețelele de socializare, în cadrul campaniei #1Share1Condom, organizată în 2012, cu prilejul Zilei Mondiale SIDA de pe 1 decembrie. Scopul era simplu: să promoveze necesitatea educației sexuale pentru a ajuta la scăderea nivelul de transmitere a virusului.

#2. Dance4Life

 

PC: dance4life.co.ke
PC: dance4life.co.ke

O inițiativă mondială care a făcut înconjurul lumii și a mobilizat tinerii (13-19 ani) să oprească răspândirea HIV/SIDA. Dance4Life are ca scop să atingă numărul de 1 milion de participanți până în 2014, ce va servi drept semnal de alarmă pentru liderii mondiali, ca aceștia să-și țină promisiunile în legătură cu Millennium Development Goals (MDG). Ambasadori ai acestei inițiative au devenit DJ Tiesto, care a mixat un cântec cu Faithless ce a devenit hiper-popular.

#3. Campania anti-HIV de la actrițele industriei porno din Japonia

 

PC: Furfur.ru
PC: Furfur.ru

Ideea campaniei se rezumă la faptul că orice doritor ar putea atinge sânii fetelor în emisia directă a unui show, iar banii colectați vor fi donați fondului pentru lupta cu această boală. Show-ul va fi arătat 24 de ore la unul dintre canalele TV cu plată. În acțiune, vor participa nouă actrițe, una dintre ele – Rina Sarina – a rugat fanii să fie delicați și să manifeste respect față de corpul feminin. Astfel de emisiuni au loc în Japonia din anul 2003.

#4. Campania „It Starts With Me”

 

PC: antonysimpson.com
PC: antonysimpson.com

ONG-ul lui Bono de la U2 „One” a lansat campania YouTube „It Starts With Me”, care urma scopul să inspire lupta împotriva SIDA. Clipulețele care au ajutat mulți oameni în luptele personale cu SIDA au apărut de la celebrități ca Cleve Jones, Colin Farrell și Zoe Saldana. De asemenea, mesaje de încurajare de la oameni din toată lumea au continuat să circule în Internet.

#5. Piesa lui Dara și Carla’s Dreams 

 

Dara în clipul pentru cântecul „Жить Выбираем”. PC: studioz.md
Dara în clipul pentru cântecul „Жить Выбираем”. PC: studioz.md

Interpreții au lansat cântecul „Жить Выбираем” în susținerea Campaniei Globale împotriva SIDA. Pe YouTube, ea a strâns peste 300.000 de vizualizări. Dara este ambasadoarea „Panglicii roșii” în Moldova, iar piesa „Жить Выбираем” a fost lansată și la Moscova.

#6. Memorialul bolnavilor SIDA din Chișinău

 

Dara pe scaunul instalat în susținerea bolnavilor SIDA.
Dara pe scaunul instalat în susținerea bolnavilor SIDA.

Deși nu e chiar campanie, acest memorial dedicat victimelor și bolnavilor de HIV/SIDA este o reamintire a faptului cât de importantă e prevenirea și lupta cu unul dintre cei mai periculoși viruși.

#7. Acțiunea „Hug me, I’m HIV+”

 

Agnieszka Kamińska, voluntară EVS și „Inițiativa Pozitivă” oferea îmbrățișări gratuite trecătorilor din Chișinău, PC: Captură video.
Agnieszka Kamińska, voluntară EVS și „Inițiativa Pozitivă” oferea îmbrățișări gratuite trecătorilor din Chișinău, PC: Captură video.

Agnieszka Kamińska este voluntar EVS, iar în Moldova colaborează în special cu ONG-ul „Inițiativa Pozitivă”, unde i-a și venit ideea acestui one-time action, de a oferi îmbrățișări gratuite, pretinzând că e purtătoare HIV.

#####

ggfg

infectii-interior

Datele au fost prezentate de UNFPA Moldova.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente