(foto, video) Situația în Ucraina se agravează: oamenii cer ajutorul lui Obama pe Facebook

1406574121-5928-rossiya-putin-reuters
Foto: PC: unian.net

Starea de tensiune militară în Ucraina crește constant. Ucrainenii căzuți în disperare au invadat contul de Facebook al lui Obama, cu rugăminți de a salva Ucraina în mesaje. Cu toate acestea, oficialii europeni nu se grăbesc să reacționeze împotriva invaziei rusești tot mai agresive în estul Ucrainei.

# 150 de lucrători în poliție din Kiev au părăsit capitala și s-au îndreptat spre zona de lupte antiteroriste.

1393896089-8836-hodorkovskiy# Mihail Hodorkovski a făcut un apel către poporul rus să iasă în străzi la un miting împotriva războiului inițiat de Rusia împotriva Ucrainei.

Acest apel a fost publicat pe site-ul său oficial: „Noi luptăm cu Ucraina. Luptăm cu adevărat. Trimitem încolo armament și soldați. Ucrainenii luptă bine, dar pozițiile lor cedează. Forțele, evident, nu sunt egale. În plus, autoritățile noastre mint în continuu. La fel cum mințeau în anii ’80 despre Afganistan. Și în ’90 – despre Cecenia. Astăzi, însă – despre Ucraina. Iar noi ne înmormântăm colegii noștri de ieri, prietenii și rudele, care de ambele părți ale frontierei luptă unii cu alții, și ucid nu pentru că vor ei, ci pentru că autoritățile care îmbătrânesc întotdeauna au nevoie de sânge. Noi toți asta știm. Iată de ce ei mint.”

Hodorkovski consideră că rușii pot opri războiul: „Dacă vom ieși cu toții în străzi și îi vom amenința cu o grevă generală, autoritățile vor ceda. Ei sunt lași. Dar nu, noi credem și continuăm să plângem la înmormântări. Doar că eu nu vreau și nu voi tăcea.”

# UE a declarat că afirmația speaker-ului său, David Stulker, despre repetarea în Ucraina continentală a planului Crimeii, este părerea lui personală.

# Activiștii au pichetat Ministerul Apărării al Ucrainei. Mulțimea adunată insistă să fie transmise ajutoare în Ilovaisk, oraș blocat de ceva timp, precum și demisia ministrului actual.

PC: unian.net
PC: unian.net
PC: unian.net
PC: unian.net
PC: unian.net
PC: unian.net

Teroriștii bombardează orașul Luhansk de 26 zile. Localitatea a rămas fără apă, lumină și rețea mobilă.

Orășenii anunță autoritățile că din cauza bombardamentelor continue, foarte multe blocuri de locuit au avut de suferit.

 

# Teroriștii au interzis intrarea camioanelor cu ajutoare umanitare ucrainene în Luhank, iar cele de proveniență rusă nu sunt distribuite oamenilor. 

# OSCE: 190 de camioane cu ajutor umanitar, venite din Rusia, nu au fost verificate. Din 227 de camioane, doar 37 au fost controlate de prezența armamentului. Mai mult, la scurt timp după ce s-au apropiat de frontieră, camioanele necontrolate și-au continuat traseul spre Ucraina. Rușii nu le-au verificat, Crucea Roșie nu le-a verificat, ucrainenii la fel nu le-au verificat. Mai mult, camioanele nu erau însoțite de reprezentanți ai Crucii Roșii.

Reprezentanții OSCE stabiliți în regiunea Rostov au anunțat că partea rusă nu a manifestat deocamdată intenția de a trimite un al doilea convoi de camioane spre Ucraina.

# Ucrainenii au invadat pagina de Facebook a lui Obama cu mesajul: „Putin a invadat Ucraina!”

PC: unian.net
PC: unian.net

În plus, multiplele mesaje lăsate sunt însoțite de hashtag-uri precum: #StopPutin, #RussiaInvadedUkraine, #UkraineUnderAttack.

# În ultimele luni, tot mai mulți soldați părăsesc rândurile armatei naționale ucrainene și se înrolează în rândurile teroriștilor. 

# Harta zonei de lupte antiteroriste: Rusia a asediat o parte din localitățile din Donbass.

PC: mediarnbo.org
PC: mediarnbo.org

Militarii ruși au asediat orașul Novoazovsk și un șir de alte localități din regiunea Donețk.

Potrivit șefului Consiliului de Securitate Națională și Apărare a Ucrainei, Andrei Lîsenko, situația în estul Ucrainei s-a agravat brusc în ultimele câteva zile. Atacurile armate asupra orașului Novoazovsk au început de la ora 11:00, iar la 12:30 în oraș deja intraseră vehiculele de lupta a infanteriei și transportoare blindate (tancuri). Spre seară, toate mașinile militare asediaseră orașul.

Mașinile blindate rusești chiar și astăzi stau la paza tuturor ieșirilor din oraș.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente