Cele mai independente știri de pe #diez din 27 august

IMG_6009
Foto: Tineri în port popular

Pe 27 august, Moldova a împlinit 23 ani, s-au scris dictări, s-au îmbrăcat porturi populare și s-au organizat evenimente fashion. Acestea și alte știri de pe #diez sunt cele mai independente știri din 27 august.

#1. Sute de dansatori au făcut spectacol la Parada Portului Popular

Pentru al doilea an consecutiv de Ziua Independenței a fost organizată Parada Portului Popular.

#2. Aventurile eroilor care au rezistat toate cele trei zile la Gustar 2014 

În acest an am avut parte de trei zile de veselie și muzică bună la Gustar. Cineva a venit pentru o doză de muzică de calitate, altcineva pentru a se revedea cu prietenii, iar cei ce au rezistat toate trei zile de Gustar au adunat o mulțime de amintiri în pușculiță.

#3. Goran Bregovic: „Dacă nu sunteți nebuni, nu sunteți normali” 

În ultima zi de Gustar Music Festival, pe 25 august, Goran Bregovic a dat un concert de-a dreptul fenomenal la Orheiul Vechi.

#4. Ce cred tinerii: Prezervativele trebuie cumpărate de fete sau băieți? 

O relație echilibrată presupune armonie atât pe plan sentimental, cât și pe cel sexual, unde elementul cheie este sexul protejat și utilizarea prezervativelor. #diez a aflat care este părerea tinerilor referitor la cine ar trebui să le cumpere, dincolo de stereotipurile impuse de societate, fetele sau băieții?

#5. Selecționata Moldovei a câștigat cea mai importantă competiție între țări la jocurile de Ce?Unde?Când? 

În cadrul evenimentului din Odesa din perioada 22-25 august – Znatokiada, care este unul din cele mai importante evenimente pentru persoanele care joacă jocuri intelectuale, s-a desfășurat și Cupa Olimpică a Țărilor, care este unica competiție între țări din cadrul jocurilor de Ce?Unde?Când?.

#6. Care a fost textul de la concursul „O dictare pentru fiecare” 

Astăzi, pe 27 august, a fost organizat concursul „O dictare pentru fiecare” cu prilejul sărbătorii „Limba noastră”.

#7. Cele mai deosebite ținute care au fost purtate la Festivalul Gustar 2014 

Unul din cele mai așteptate festivaluri ale verii a creat bătăi de cap nu doar organizatorilor ci și celor prezenți la eveniment. Ținuta potrivită ne caracterizează ca personalitate, de aceea, fiecare a ales cu grijă ce a îmbrăcat la Festival.

#8. Fashion For Action: Fashionistele capitalei au achiziționat haine în scopuri caritabile 

Vedete din diferite domenii de activitate precum bloggerii Ana Irina sau Ana Ciorici, interpreți ca Pasha Parfenii, Doina Sulac și jurnaliști, au fost deschiși să doneze hainele lor pentru o cauză nobilă.

#9. Biblioteca „Târgu-Mureș” a invitat la o fotografie cu o carte preferată 

La biblioteca „Târgu-Mureș” din Chișinău a avut loc pe 25 august un eveniment ce are drept scop promovarea lecturii, în cadrul căruia orice doritor a avut posibilitatea să prezinte care este cartea sa preferată, fotografiindu-se cu ea.

#10. Tabăra DOR a organizat un flashmob în PMAN de Ziua Independenței 

Pe 27 august, de Ziua Independenței Republicii Moldova, cei 101 copii, participanți la tabăra de vară DOR au organizat în Piața Marii Adunări Naționale un flashmob, pentru a spune astfel ”La mulți ani, Moldova!”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente