Cele mai importante știri de pe #diez din 26 august

IMG_5570
Foto: La Gustar, era un colțișor în care puteai să „faci o nuntă”, purtând haine naționale.

Impresii de la Gustar și Goran Bregovici, troleibuze turistice, cum se descurcă ministerele pe Facebook și câți bani s-au strâns pentru Hospice Angelus Moldova, acestea au fost știrile despre care s-a vorbit cel mai mult azi pe #diez.

#1. Cum arată orașul Sochi la șase luni după Jocurile Olimpice 

Cu șase luni în urmă, în preajma Jocurilor Olimpice organizate în Sochi, eveniment foarte discutat în mass-media, inclusiv cu invocări de atentate de terorism, orașul arăta ca o fortăreață de temut. Astăzi însă, orașul-gazdă a olimpiadei internaționale arată mai degrabă ca un oraș-fantomă.

#2. Cele mai deosebite ținute care au fost purtate la Festivalul Gustar 2014 

Unul din cele mai așteptate festivaluri ale verii a creat bătăi de cap nu doar organizatorilor ci și celor prezenți la eveniment. Ținuta potrivită ne caracterizează ca personalitate, de aceea, fiecare a ales cu grijă ce a îmbrăcat la Festival.

#3. Cu ce amintiri au plecat acasă oaspeții Gustar Music Festival 2014? 

S-a încheiat a 5-a ediție a unuia dintre cele mai îndrăgite festivaluri de muzică din Moldova – Gustar.

#4. Cum arată o ședință foto vintage și sexy la mare 

Există o vreme în care fotografia printată în reviste reprezenta cea mai mare realizare a unui fotograf. Modelele erau încurajate să își păstreze hainele pe ele și să domine prin mimică și poziția corpului.

#5. Descoperă Chișinăul cu primul Troleibuz Turistic 

În premieră, în municipiul Chișinău, va fi pus în circulație „Troleibuzului Turistic”. Ruta conține organizarea turului panoramic al orașului și are drept scop promovarea obiectivelor turistice din Capitală. Proiectul se va desfășura după exemplul „sightseeing tour”- urilor organizate în capitalele europene.

#6. Goran Bregovic: „Dacă nu sunteți nebuni, nu sunteți normali” 

În ultima zi de Gustar Music Festival, pe 25 august, Goran Bregovic a dat un concert de-a dreptul fenomenal la Orheiul Vechi.

#7. Marcel Butnaru student în Anglia: O să mă întorc acasă cu un capital pentru a dezvolta Moldova 

MentorMe are misiunea de a conecta mentori – persoane stabilite peste hotarele Moldovei cu liceeni care aspiră să-și facă studiile peste hotare sau studenți care învață peste hotare și au nevoie de asistență. Azi o să-l cunoaștem pe Marcel Butnaru, care va oferi mentorat tinerilor ce își doresc să-și urmeze studiile în Marea Britanie.

#8. Fashion for Action: Vedetele își scot la vânzare hainele în scopuri nobile 

Miercuri, 27 August, ora 11:00, în incinta terasei POESIS (ex-Orpheus), Fundația Filantropică „Angelus Moldova” organizează primul târg caritabil al celebrităților reunit sub numele “Fashion for Action” prin care își propune să crească gradul de conștientizare și sensibilizare a cetățenilor față de nevoia acută de servicii profesionale de îngrijire paliativă.

#9. Ministerele pe Facebook: Paginile au devenit relevante și mai populare 

Din octombrie 2013 până în august 2014, numărul utilizatorilor activi de Facebook a crescut în Moldova de la 300.000 la 400.000. Cel mai important grup din Moldova e cel de 18-24 ani, iar proporțiile bărbați – femei sunt de 43,5% la 56,5%.

#10. Ice Bucket Challenge: Au fost donați deja peste 50.000 lei organizației Hospice Angelus Moldova 

În mai puțin de 2 săptămâni de când persoanele din Moldova au început să accepte Ice Bucket Challenge au fost deja donați în jurul la 50.000 lei organizației Hospice Angelus Moldova.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente