Cele mai remarcante știri de pe #diez din 22 august

21
Foto: Înapoi la origini cu tabăra DOR pentru copiii din Diasporă

A început Tabăra DOR, începe în curând Gustarul, news feedul e plin de apă, wi-fi în toate liceele, cam acestea sunt cele mai remarcante știri de pe #diez din 22 august

#1. 11 motive de ce Gustar 2014 va fi cel mai bun de până acum 

Anul acesta, Festivalul de Muzică Gustar va avea ca niciodată mulți interpreți de calibru și surprize care ne vor face petrecerea mai frumoasă.

#2. Administratorii „Sîntem suka tineri”: Alba ca Zăpada și cei 7 pitici 

Liliana și Kirill sunt doi dintre administratorii paginii Facebook de umor „Sîntem suka tineri”. La doar un an de la creare, ei au strâns peste 10 mii de fani. În viața reală, Lilia este ajutor de contabil într-o organizație mixtă, iar Kirill este student.

#3. Jurnaliști din Moldova care acceptă provocarea: Sorina Știrbu și Alexandru Gurdila

Sorina Știrbu de la Prime, a fost provocată de către reporterul #diez, Virginia Gîrbu, iar Alexandru Gurdila, a fost provocat de către echipa #diez, și Iaroslav Cojocaru.

#4. Directorul General de la Moldcell, Barkin Secen, a acceptat Ice Bucket Challenge 

Directorul General de la Moldcell, Barkin Secen, a fost provocat la Ice Bucket Challenge de către echipa sa. Acesta a acceptat-o pentru o cauză nobilă.

#5. Tu cât de bine cunoști Limba Română? Susține un test public 

Cu ocazia sărbătorii „Limba noastră”, marcată pe 31 august, doritorii vor putea să participe în premieră la un concurs cu premii de testare a cunoștințelor la limba română.

#6. Donate Twice instead of Ice: Gesturi frumoase făcute de persoanele din Moldova provocate la Ice Bucket Challenge 

După înaltul val de apă cu gheață din Moldova, multe persoane au acceptat provocarea, multe au și donat sau vor dona dar și s-au udat, altele nu au trecut indiferente și au făcut gesturi frumoase.

#7. Tinerii instrumentiști din Chișinău Youth Orchestra vor susține trei concerte inedite în următoarele trei zile 

Iubitorii de muzică clasică sunt invitație în următoarele trei zile la trei concerte de excepţie susţinute de Chișinău Youth Orchestra (CYO). Anul acesta, orchestra de tineret vine în fața publicului cu noi spectacole de muzică clasică, sub sloganul „Cu plăcere, CYO”.

#8. Cum e să fii o tânără cu HIV, să ai o familie și un copil sănătos 

Olga (nume schimbat) este o tânără cu Virusul Imunodeficienței Umane (HIV) și are o istorie de viață care servește drept exemplu pentru toți cei ce luptă cu acest virus.

#9. Toate liceele din Chișinău vor fi conectate la reţeaua de Internet wi-fi 

Din luna septembrie, toate liceele din capitală vor fi conectate la Internet fără fir. Proiectul este realizat de autoritățile municipale în parteneriat cu doi provideri de Internet din ţară. Accesul la reţea va fi gratuit.

#10. Studenții sunt invitați la cel mare Festival Studențesc Internațional din Trondheim, Norvegia 

Studenții din toată lumea sunt invitați să participe la cel mai mare festival studențesc: ISFiT 2015, care va avea loc la Trondheim, Norvegia și se va desfășura în perioada 5 – 15 februarie, 2015.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente