11 motive de ce Gustar 2014 va fi cel mai bun de până acum

10530953_688894787825635_3065630963644394093_n
Foto: PC: Valeriu Istrati

Anul acesta, Festivalul de Muzică Gustar va avea ca niciodată mulți interpreți de calibru și surprize care ne vor face petrecerea mai frumoasă.

Mai jos, vedeți cele 11 motive ale redacției #diez pentru care vom petrece 23-25 august la Orheiul Vechi.

#1. Goran Bregovic

Dacă ai cea mai vagă idee ce înseamnă muzica balcanică autentică, care te face să dansezi ca la o nuntă în iad și să descoperi în tine dragostea pentru cultura din care faci parte, vei înțelege de ce numaidecât trebuie să ajungi la Orheiul Vechi pe 23-25 august. Și da, festivalul s-a prelungit cu încă o zi doar ca să avem fericita ocazie de a-l savura pe Goran Bregovic.

#2. Noaptea Liliecilor

O sărbătoare dedicată mamiferelor unice, care sunt inofensive și nu se încâlcesc în păr. Ea are loc anual, în peste 30 de țări ale lumii. În ’98, a fost organizată pentru prima dată și în Moldova, iar acum acestor animăluțe, care au nevoie de toată grija și atenția noastră, li se va dedica un întreg festival. Vor fi filme informative, origami, excursii în căutarea liliecilor și multe alte chestii.

#3. Duetul lui Alex Calancea și Estas Tonne

Dacă un performance din partea celui mai bun basist din Moldova și a unui chitarist care a cucerit Internetul și mii de inimi nu e un motiv în sine, atunci nu știu ce e. Plus, Alex Calancea Band va oferi un concert special, pe o scenă aparte, pentru cei care rămân în zona camping în prima noapte a festivalului.

 

PC: Nicu Bînzari/gustar.md
PC: Nicu Bînzari/gustar.md

#4. Muzeu și excursii

Programul cultural nu include doar giga-tone de muzică. Orheiul Vechi oferă zeci de locuri cu valoare istorică de vizitat și admirat. Pe loc, veți primi o hartă cu punctele care merită explorate pentru prima dată sau din nou.

#5. Party all day, party all night

Distracția în zona camping va dura până la orele 2:00 noaptea. Dacă vrei să continui petrecerea, ai acces la o zonă chill-out cu muzică calmă și cafea, la 200 de metri de la camping. Desigur, dacă încă vei mai avea puteri.

#6. StarNet After Party

O surpriză neașteptată de la cei care vor asigura festivalul cu Internet. Pe 23 august, după ora 24:00, vor cânta DJ Kino, Maxim Sunbeat și Deepshader&Nazca.

 

PC: Nicu Bînzari/gustar.md
PC: Nicu Bînzari/gustar.md

#7. Acces gratuit pentru anumite categorii de persoane

Copiii până la 7 ani, locuitorii satelor Morovaia, Trebujeni și Butuceni plus jurnaliștii pot intra la Gustar 2014 gratuit, în baza unui act de identitate sau a acreditării respective.

#8. Facilitățile gratuite

Veți putea lua un taxi-roabă pentru a căra lucrurile de la mașină până la zona camping. Cu buletinul, veți putea lua o bicicletă pentru mici călătorii și plăcerea proprie. Parcarea și ea este gratuită, ca de obicei. Cei din zona camping vor avea acces la o parcare separată lângă muzeu, care e păzită ziua și noaptea.

#9. Picnic cu prieteni și muzică bună

Trebuie să fii plictisitor ca să te plictisești la Gustar. Chiar dacă e un festival de muzică, toți știu că mai este și un prilej de a sta la un picnic cu frigărui și alte delicii pregătite pe foc, alături de prieteni și cunoștințele noi. Amintirile și prieteniile care se leagă aici te încălzesc cel puțin până la următorul Gustar.

 

PC: Nicu Bînzari/gustar.md
PC: Nicu Bînzari/gustar.md

#10. Cunoștințe noi de peste hotare

Organizatorii au spus că la festival vor veni turiști cel puțin din Germania, Italia, România și Ucraina. Un prilej cum nu se poate mai bun de schimb intercultural și de legare a unor prietenii de durată.

#11. Cerul înstelat

În Chișinău, din cauza luminilor, e foarte greu să admiri cerul înstelat. La Orheiul Vechi însă veți avea la dispoziție o priveliște fantastică pe cer, sub care veți dansa, veți cânta și veți purta discuții de suflet cu oameni pe care îi întâlniți pentru prima dată în viață.

Bilete la festival le poți procura pe iTicket, la sediile StarNet din Chişinău și pe site-ul Gustar.md. De asemenea, poți utiliza serviciul online Fest.md de mai jos. Copiii sub şapte ani au acces gratuit. Cei care nu dețin bilete pentru două zile de festival, dar doresc sa rămână pe noapte în camping, vor achita valoarea biletului pentru acces în zona de camping, în sumă de 30 lei. Transportul spre Orheiul Vechi se pornește de la Hotelul Turist.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente