(foto, video) Franța e cea mai populară țară din lume: peste 80 milioane de turiști într-un an

073295_130625115936
Foto: PC: shoretrips.com

Franța a fost denumită cea mai vizitată țară în ultimul an, atingând un record de 84.7 milioane de turiști, în comparație cu Marea Britanie care a găzduit 32.8 milioane de vizitatori.

Franța, Germania și SUA au fost vizitate de un număr ce echivalează cu o treime din numărul total de turiști care au ales ca destinație Marea Britanie, scrie publicația Daily Mail.

Franța a fost gazda a  84.7 de turiști în anul 2013 PC: Daily Mail
Franța a fost gazda a 84.7 milioane de turiști în anul 2013 PC: Daily Mail

Și totuși Marea Britanie pierde cu mult în fața rivalilor europeni, cu Germania și Italia călcând pe urmele Franței și a Spaniei, Anglia se situează la sfârșitul listei celor mai vizitate zece state europene.

Parisul văzut de pe acoperișul catedralei Notre Dam PC: Daily Mail
Parisul văzut de pe acoperișul catedralei Notre Dam PC: Daily Mail

Una din intrările surprinzătoare în top 10 cele mai vizitate țări din lume este Turcia, aflată pe locul 6 cu 37.8 de turiști; și Rusia, care ocupă locul 9 cu 28.4 milioane de turiști anul trecut. Thailanda este țara care încheie topul țărilor vizitate în 2013.

Și Marea Britanie a bătut recordul vizitelor per an - 34.8 milioane de turiști. Însă nici această cifră nu e suficientă pentru a întrece rivalii europeni PC: Daily Mail
Și Marea Britanie a bătut recordul vizitelor per an – 34.8 milioane de turiști. Însă nici această cifră nu e suficientă pentru a întrece rivalii europeni PC: Daily Mail

Spotul realizat de Eurostar, care încurajează britanicii să viziteze Franța

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente