Eduard Gherman și Alecsander Podolski: Cu WowLife nu ești turist – ești călător

1924367_10151941197502325_2784237687181116177_n
Foto: Marrakech, Maroc. PC: Facebook/WowLife

Eduard Gherman și Alecsander Podolski sunt doi tineri cu sânge de aventurieri, care au dat naștere ambițiosului și curajosului proiect turistic WowLife. Conceptul cu siguranță va cuceri simpatia celor, care nu iubesc sejururile cu moto-ul „Turcia. All inclusive”.

Tinerii au o experienţă vastă în organizarea călătoriilor de grup, care îți vor schimba pentru totdeauna felul în care îți vei petrece vacanțele.

Băieți, explicați: ce e WowLife?

WowLife: Scopul WowLife e bine definit – schimbarea viziunii publicului asupra modului de a călători. Nu suntem o agenţie de turism, suntem un proiect turistic, luptăm cu banalitatea şi rutina de a călători cu totul „de-a gata”. Noi suntem cei, care sparg tiparele şi orizonturile. Nu suntem perfecţi şi nici nu tindem să fim, ne dorim doar să trăim experienţe perfecte împreună.

 

Alecsander Podolski. PC: Facebook/WowLife
Alecsander Podolski în Mallorca, Spania. PC: Facebook/WowLife

Care e problema cu modul actual de a călători?

Ne dorim ca oamenii să conştientizeze că există odihnă dincolo de frigiderele all inclusive, dincolo de piscinele asaltate de turişti neobrăzaţi, dincolo de camera de hotel care nu vă va oferi nimic altceva decât prosoape şi săpun gratis. Ştim că nu vom schimba lumea într-o zi, dar suntem siguri că există persoane care vor să scape de această rutină şi au în sânge acea doză de aventură necesară pentru a deveni wower! Un check-in în Brazilia sună mult mai bine ca unul în localurile din Chişinău, nu-i așa?

 

Eduard Gherman. PC: Facebook/WowLife
Eduard Gherman în Kandy, Sri Lanka. PC: Facebook/WowLife

Cum se aleg destinaţiile?

Vrem ca moldovenii să vadă lumea dincolo de Turcia, Bulgaria, Ucraina, iar dacă e să aleagă aceste destinaţii, să le cunoască cu adevărat şi nu doar prin fereastra hotelului. Există mii de locuri wow, dar mulţi se limitează la aceeaşi locaţie, la aceeaşi plajă, la acelaşi traseu. Oamenii îşi rezervă chiar şi aceeaşi cameră de hotel, iar după aia îşi spun că au vizitat o ţară cu adevărat.

Oare nu e obositor, ca după un an petrecut în biroul în care zi de zi faci aceleaşi lucruri, să pleci în vacanţa binemeritată ca să dai pe „repeat” aceleaşi momente trăite an de an? Plictisitor, bătrânesc și deloc wow… Suntem pentru noi aventuri, noi oameni şi noi emoţii! Fiţi siguri că nu veţi întâlni prea mulţi cunoscuţi pe plajele din Sri Lanka sau Mexic. Veți avea parte de o experienţă unică, neordinară în esenţa sa.

Şi prin ce e Wow ceea ce oferiți?  

Ne-am dorit să ne distanţăm de agenţiile de turism şi banalităţile propuse de multe dintre acestea. Iată aşa s-a născut Wonders Of Wild Life. Scopul nostru este de a-ți propune un stil de viaţă, nu doar o destinaţie turistică. Vrem să devenim prefixul „wow” din viața ta, oferindu-ți wow-destinații, wow-emoţii, wow-aventuri, wow-amintiri, wow-adrenalină. Vrem ca cei, care au ales să plece în căutarea aventurilor cu noi, să devină pentru totdeauna „woweri” și să poarte cu ei amintirile unor călătorii cu totul şi cu totul nebuneşti.

 

PC: Facebook/WowLife
Woweri în Maspalomas, Gran Canaria, Spania. PC: Facebook/WowLife

Cu ce vă deosebiți de agenţiile de turism?

E simplu: o agenţie de turism îţi oferă adesea un pachet de servicii, o ofertă lipsită de individualitate, fiindcă ești privit drept client ordinar. Noi însă oferim o experienţă deosebită fiecăruia. Wowerii noştri nu sunt simpli clienţi, ci sunt camarazii noştri de nebunii, aventuri, de escapade nocturne şi călătorii sălbatice. Nu e de neglijat nici aspectul financiar: oferim amintiri pentru întreaga viaţă la un preţ cum nu se prea găseşte pe piaţa noastră.

Și care e profilul wowerului? Ce trebuie să facă şi ce calităţi să deţină?

Trebuie să aibă în sânge aventura şi dorinţa de a călători, trebuie să fie dependent de experienţe noi, să fie însetat de trăiri neordinare şi înfometat de destinaţii sălbatice. Ca un erou în misiune specială, wowerul nu cunoaște frica de noile locuri şi experienţe ieșite din comun, de care va avea parte pe parcursul aventurii. Wowerul nu trebuie să se teamă de a-şi crea noi prieteni printre localnici, de a gusta din bucătăria tradiţională, de a sări cu paraşuta, de a înfrunta canicula, urcând pe o cămilă pentru a traversa deşertul, de a se cățăra pe o liană sau de a escalada munţii. El trebuie să fie super-eroul nostru, dar în primul rând, super-eroul său.

 

PC: Facebook/WowLife
Grupul WowLife în Mallorca, Spania. PC: Facebook/WowLife

Cum începe aventura WowLife?

Avem o listă de destinaţii din care poți să o alegi pe cea care te reprezintă, pe cea în care să reuşeşti cel mai bine să savurezi din adevăratul gust al călătoriilor. Ne contactezi pe noi, wow-leaderii, şi te înregistrezi în grupul ce pleacă spre destinaţia aleasă.

Înainte de a purcede la drum, grupul de viitori woweri se va întâlni pentru a se cunoaşte mai bine şi a clarifica toate întrebările existente ce ţin de viitoarea aventură. Noi îţi vom fi alături pentru a te ajuta la fiecare etapă.

Cum se desfăşoară aceste călătorii?

Vom vizita principalele locuri de atracţie, nu cele „mainstream”, ci locurile deosebite. Dacă prietenii tăi de acasă vor veni cu poze de pe plajele vizitate de alte milioane de turişti, tu vei veni cu poze şi amintiri de pe plajele sălbatice din Mallorca, plantaţiile de ceai şi fermele de elefanţi din Sri Lanka, cu experienţa plimbărilor prin deşertul din Maroc sau de pe insulele Caraibe.

Cu noi vei cunoaşte misterele Maya şi vei trăi nebunia Bangkok-ului nocturn; te vei plimba pe scootere, vei conduce maşini, vei călători cu bărcile pescarilor şi vei lua trenuri prin munţii misterioşi ai Asiei. Noi îţi vom oferi de toate: hrană spirituală, adrenalină şi impresii de neuitat. Ne vom caza în vile, guesthouse-uri, hostel-uri şi apartamente, nu doar pentru a oferi un preţ mai bun, ci şi pentru a-ţi oferi şansa de a cunoaşte mai bine autenticul destinaţiei.

 

PC: Facebook/WowLife
Pe plaja din Gran Canaria, Spania. PC: Facebook/WowLife

Văd că nu veți sta mult timp pe loc.

Vom fi foarte mobili, vom călători prin şi între oraşe, totul pentru a cunoaşte ce înseamnă cu adevărat acea ţară și pentru a simţi ritmul de viaţă al localnicilor, pentru ca la întoarcere să ne putem mândri cu faptul că am luat o parte din acea ţară cu noi.

Care sunt „must do” din lista aventurilor WowLife?

Noi vrem ca tu, viitorul wower, să încerci în această călătorie ceva nou, ceva ce ţi-ar lărgi graniţele, ce nu vei uita vreodată, ceva ce îţi va rămâne întipărit în memorie: fie să iei o lecţie de surfing, fie să sari de pe o stancă, fie să iei o lecţie de diving. Vei avea aceste ocazii, important este să îţi doreşti ceva nou şi deosebit.

 

PC: Facebook/WowLife
PC: Facebook/WowLife

Unde veți căuta aventuri de data aceasta?

Pentru moment avem preconizate noi destinaţii „wild”. Sub sloganul „cu noi toamna începe mai târziu” ne pornim în ultima călătorie în Mallorca din acest an (14 septembrie). Îndată după Mallorca, vă provocăm să gustați din contrastele Marocului (23 septembrie) şi din soarele mereu primăvăratic al Gran Canariei (28 octombrie).

Pe lângă acestea, te așteaptă țara focului și a gheții – Islanda; țara peisajelor magnifice – Irlanda; țara fotbalului, cafelei și a sambei – Brazilia; țara telenovelelor – Mexic; țara „miilor de zâmbete” – Thailanda și multe altele.
Pentru a face cunoștință cu lista wow-destinațiilor noastre și pentru a fi mereu cu ochiul pe aventurile noastre, te invităm să ne urmărești pe site sau pe pagina Facebook.

Screenshot_1

 

Daniel J. Boorstin a descris perfect spiritul comunității „WowLife”: „Călătorul este activ; el încearcă să meargă în căutarea oamenilor, aventurii şi experienţei. Turistul este pasiv; el aşteaptă să i se întâmple lucruri interesante. El merge «să vadă»”. Și chiar crezi că meriți să fii un simplu turist?

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente