(foto) Ebola: Autoritățile americane anunță alertă sanitară maximă

iALP._1JpQmQ
Foto: Ebola: Autoritățile americane anunță alertă sanitară maximă PC: bloomberg.com

Autoritățile sanitare americane au ridicat miercuri alerta sanitară la nivelul 1, cel mai ridicat, pentru a răspunde mai bine la epidemia Ebola.

„Această activare ne permite să mobilizăm toate resursele posibile pentru a răspunde acestei crize”, a explicat Tom Skinner, purtătorul de cuvânt al Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) din SUA, scrie AGERPRES.

„Este pentru prima dată din 2009 când este declanșată alerta la nivel maxim. La acea dată a fost instituită pentru a face față pandemiei de gripă H1N1”, a precizat el.

PC: foxnews.com
PC: foxnews.com

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat 932 de morți din totalul de 1.711 de cazuri de infecție pentru epidemia de Ebola care a lovit în special trei țări din Africa de Vest, potrivit unei estimări de la 4 august.

Precedentul bilanț, de la 1 august, menționa 887 de decese din cele aproximativ 1.603 cazuri de infecție cu începere din luna martie.

PC: themalaymailonline.com
PC: themalaymailonline.com

Autorităţile din Liberia au decretat stare de urgenţă pentru o perioadă de 90 de zile, din cauza epidemiei de Ebola. Într-o adresare publică, preşedintele ţării a declarat că este nevoie de măsuri extraordinare pentru supravieţuirea şi protejarea poporului liberian, scrie PUBLIKA. Recent, în Liberia a fost închis un spital important, după ce mai mulţi angajaţi s-au infectat cu virusul ucigaş.

„Instituirea stării de urgenţă este necesară pentru a putea gestiona situaţia în mod corespunzător”, a declarat vicepreşedintele Liberiei, Joseph Bokai.

PC: scmp.com
PC: scmp.com

Între timp, misionarul spaniol, în vârstă de 75 de ani, care a contractat virusul Ebola în Liberia a fost adus în Spania, la bordul unui avion militar. Preotul se pregătea să-şi încheie peste o lună activitatea de mai bine de 50 de ani în Africa. El va fi internat într-un spital unde va primi îngrijiri medicale şi va fi izolat de restul pacienţilor.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii urmează să decidă dacă vor declara stare de urgenţă la nivel internaţional. Febra hemoragică, extrem de contagioasă, a luat viaţa a 932 de oameni, din februarie până în prezent, iar peste 1.700 de persoane sunt infectate.

PC: newsweek.com
PC: newsweek.com

Sierra Leone, Liberia și Guineea sunt țările cele mai afectate. În Nigeria, unde este de temut o propagare a epidemiei, sunt anunțate nouă cazuri suspecte de infecție și un deces probabil, au precizat CDC pe site-ul lor.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente