Rusia: Moldova foloseşte documente false pentru a încălca embargoul asupra fructelor

mere
Foto: Rusia: Moldova că foloseşte documente false încălcarea embargoului asupra fructelor PC: basarabia.md

Serviciul federal rus de supraveghere veterinară şi fitosanitară a acuzat Republica Moldova de încălcarea embargoului privind exportul de fructe şi legume în Rusia, prin folosirea unor documente false pentru a continua livrarea produselor pe piaţa rusă.

„La începutul lunii august, Republica Moldova a încercat să trimită pe piaţa rusă fructe şi legume susţinând că documentele au fost semnate de 21 iulie”, data la care Rusia a impus restricţiile pentru produsele moldoveneşti, a anunţat Rosselhoznadzor potrivit Mediafax.

Potrivit Serviciul federal rus de supraveghere veterinară şi fitosanitară, aproximativ 370 de tone de produse au fost oprite la graniţă şi retrimise în Republica Moldova.

Moscova a restricţionat la 21 iulie accesul fructelor şi legumelor din Republica Moldova pe piaţa rusă, decizie motivată prin încălcarea normelor fitosanitare.

De asemenea, Rusia a anunţat că va introduce taxe vamale la principalele exporturi din Republica Moldova începând din 1 septembrie.

Măsurile Moscovei intervin în contextul semnării Acordului de Asociere şi Liber Schimb între Republica Moldova şi Uniunea Europeană.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente