Noul Șef al Misiunii OSCE a ajuns în Moldova

122158
Foto: Șeful Misiunii OSCE în Moldova, Ambasadorul Michael Scanlan. PC: OSCE/Liubomir Țurcanu

Noul Șef al Misiunii OSCE în Moldova, Ambasadorul Michael Scanlan, a preluat ieri, 1 august, funcția la Chișinău. Scanlan o substituie pe Ambasadoarea Jennifer Brush, care a părăsit Misiunea OSCE în Moldova la începutul lunii iulie.

„Sunt onorat de această numire în funcție și aștept cu nerăbdare să lucrez cu OSCE în Moldova. În ciuda recentelor evoluții îngrijorătoare în regiune și a tuturor provocărilor ce urmează, sunt convins că putem continua să lucrăm asupra soluționării conflictului transnistrean împreună cu toți participanții la procesul de negocieri în formatul 5+2. Misiunea OSCE în Moldova va continua să depună eforturi pentru susținerea dezvoltării democrației, prosperității și stabilității pe ambele maluri ale râului Nistru, în conformitate cu mandatul nostru aprobat de cele 57 state participante”, a spus Scanlan.

El va participa la următoarea rundă de negocieri în formatul 5+2 la Viena la mijlocul lunii septembrie.

Scanlan are o experiență vastă de lucru în Europa de Est și țările post-sovietice. Înainte de numirea sa în funcția de Șef al Misiunii OSCE în Moldova, Scanlan a activat timp de 23 de ani în cadrul Departamentul de Stat al SUA, cel mai recent – în calitate de Director al Biroului pentru Relații cu Europa de Est la Washington și în calitate de Însărcinat cu Afaceri al Ambasadei SUA la Minsk.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente