Ungaria este afectată de furtuni puternice: cel puțin doi morți

Kevan Yeats
Foto: Ungaria este afectată de furtuni puternice: cel puțin două morți PC: veooz.com

Serviciile meteorologice din Ungaria au emis miercuri seara alerte de furtună pentru mai multe părţi ale ţării, inclusiv Budapesta. Două persoane au murit, în centrul Bulgariei, din cauza inundaţiilor provocate de ploile abundente din ultimele zile.

Ploi puternice şi furtuni cu rafale de vânt de până la 90 de kilometri pe oră au fost preconizate pentru miercuri seara şi în cursul nopţii de miercuri spre joi, anunță Mediafax.

O alertă de cod portocaliu a fost emisă pentru lacurile Balaton şi Velence, două destinaţii turistice în vestul Ungariei, dar şi în cea mai mare parte a Ungariei până la miezul nopţii de miercuri spre joi.

O furtună a afectat deja vestul ţării. Potrivit Agenţiei pentru gestionarea situaţiilor de dezastru, în această parte a Ungariei au fost semnalate mai multe cazuri de copaci doborâţi şi acoperişuri avariate de rafale de vânt.

De asemenea, subsoluri şi garaje au fost inundate, iar fulgerele au provocat incendii în mai multe părţi ale ţării.

Cele mai ample inundaţii s-au produs în regiunea Gabrovo, situată în centrul ţării. Echipele de intervenţie au găsit corpul unui bărbat în vârstă de 39 de ani, în localitatea Vranilovţi. Mama acestuia, în vârstă de 60 de ani, a murit şi ea înecată.

Meteorologii au anunțat că noi precipitaţii abundente sunt aşteptate joi în regiunea Sofia şi în nordul Bulgariei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente