54 de moldoveni nu au fost lăsați să plece în UE de la liberalizarea regimului

prima-saptamana-fara-vize-in-ue-peste-8-000-de-moldoveni-au-plecat-1399287483
Foto: Punctul de trecere de la Aeroportul Chișinău. PC: gov.md

În cele 3 luni de când Republica Moldova se bucură de regim liberalizat de vize, 135.171 cetățeni moldoveni, deținători de pașapoarte biometrice, au mers în Uniunea Europeană.

Din numărul total, 68.275 moldoveni au ieșit din țară, prin punctele de trecere de la frontiera moldo-română și Aeroportul Internațional Chișinău, prezentând la control pașapoarte biometrice noi, care nu conțineau careva vize și nici nu aveau alte documente de călătorie.

Totodată, până în prezent, la 54 de cetăţeni ai Republicii Moldova, deţinători de paşapoarte biometrice, nu le-a fost permisă intrarea în comunitate pe motiv că nu au îndeplinit condiţiile de intrare în Uniunea Europeană, iar alții 12 au avut interdicţie de intrare în Europa din cauza încălcărilor anterioare ale legislației.

În perioada 28 aprilie – 28 iulie 2014, pe sensul de ieșire din țară prin punctele de trecere situate la frontiera moldo-română și Aeroportul Internațional Chișinău au fost înregistrate peste un milion de traversări ale cetăţenilor Republicii Moldova.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente