Mihai Eminescu a devenit faţa unei campanii contra bolilor cu transmitere sexuală

Mihai-Eminescu
Foto: Poetul şi scriitorul Mihai Eminescu. PC: opiniateleormanului.ro

Clasicul român Mihai Eminescu a apărut în campania de marketing a unei firme, care produce teste pentru depistarea infecțiilor cu transmitere sexuală.

Autorii fac aluzia la ipoteza populară precum că poetul a murit din cauza sifilisului. Postarea pe pagina Facebook a companiei a stârnit controverse printre internauţi, relatează totb.ro. Reacţiile variau între: „sunteţi nişte cretini ordinari”, „profanaţi memoria marelui Eminescu”, până la aprecieri ale curajului pentru că au putut face acest lucru.

Reprezentanții Ministerului Culturii din România s-au arătat indignați de acest gest şi au transmis într-un comunicat de presă că: „Portretul poetului este folosit abuziv în contextul unei campanii publicitare de promovare a unor teste pentru depistarea bolilor venerice. Ministerul consideră că acest gen de acțiune este revoltătoare și nu se află în conformitate cu bunele uzanțe și exploatarea normală a operei artistice”.

 

 

Ca răspuns la acuzaţii, compania producătoare de teste a publicat pe pagina sa: „A fost, nu a fost? Noi nu ştim şi nici nu oferim o ipoteză. Tot ce punem la dispoziţie acum este un test nou pentru o problemă veche. Au existat 125 de ani de controversă când poate 125 de ani de educaţie sexuală ar fi fost mai utili”.

Poetul şi prozatorul Mihai Eminescu a murit la vârsta de 39 de ani. Alte surse spun că el a decedat din cauza intoxicației cu mercur, care îi era prescris pentru tratarea sifilisului sau că un pacient, care se afla cu Eminescu în ospiciu, l-a lovit mortal în cap, cu o cărămidă.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente