Top știri din 29 iulie

collagetop.jpg
Foto: Cele mai accesate articole publicate pe #diez în data de 29 iulie 2014. PC: colaj #diez

Admitere la studii în Moldova și România, viteza internetului în localitățile noastre, experiment dureros în Bălți și mesaje pozitive în cele mai importante și populare știri de pe #diez din 29 iulie 2014.

#1. ADMITERE 2014: Academia de Studii Economice a afișat rezultatele preliminare

Academia de Studii Economice a Moldovei a afișat rezultatele intermediare ale concursului de admitere, sesiunea iulie 2014.

#2. ADMITERE 2014: UTM a afișat rezultatele preliminare ale admiterii

Universitatea Tehnică a Moldovei a afișat rezultatele concursului preliminare ale admiterii, sesiunea iulie 2014.

#3. Topul localităților din Moldova cu cea mai mare viteză de internet

Portalul netindex.com, al companiei Ookla, a monitorizat viteza internetului din opt oraşe ale Republicii Moldova, stabilind astfel media pe țară și care operatorii oferă cea mai bună viteză.

#4. Câțiva tineri moldoveni au lansat propria versiune a celor care se pălmuiesc pentru prima dată

Un grup de tineri din oraşul Bălţi a lansat de curând un filmuleţ, ce redă emoţiile pe care le trăiesc atunci când se pălmuiesc pentru prima dată.

#5. Doi tineri din Moldova au murit într-un accident din oraşul Varna, Bulgaria

Doi moldoveni au murit, iar alţi doi au fost răniţi în urma unui accident care a avut loc sâmbătă la intrarea în oraşul Varna, din Bulgaria. Tragedia s-a produs după ce mașina în care se aflau cei patru a fost lovită în plin de un microbuz.

#6. ADMITERE 2014: Lista actelor necesare pentru a merge la studii în România

Universităţile și liceele din România își deschid şi anul acesta uşile pentru tinerii din Republica Moldova. Din cele 5.000 de burse oferite de statul român, pentru absolvenții moldoveni, 1.500 sunt destinate învăţământului preuniversitar (liceu), iar 2.800 – pentru studiile la ciclul I licenţă.

#7. ADMITERE 2014: Miercuri, la Chișinău, începe depunerea actelor pentru studiile în România

Tinerii din zona de centru a țării, care doresc să candideze pentru învățământul de stat din România, universitar şi preuniversitar, pot depune dosarele de înscriere la Comisia mixtă de selecţie, care va activa începând de mâine la Chişinău.

#8. Playlist săptămânal de la bloggerița „Făr de Rușine”

Blogurile sunt cea mai sinceră și sigură metodă de a împărtăși o revelație, o părere, sau un gând flegmatic. Bloggerița „Făr de Rușine” captează prin optimism, textul franc, prin structură și temele abordate.

#9. Tribuna Gândurilor Bune invită chişinăuienii să transmită un mesaj pozitiv

Marţi, 29 iulie, pe aleea dintre Arca de Triumf şi strada Puşkin, între orele 10:00 şi 20:00 toţi doritorii au avut ocazia să vină la Tribuna Gândurilor Bune şi să transmită un mesaj pozitiv.

#10. Alina Popenco: Este important să avem studii în domeniul IT

Alina Popenco este o tânără cu o experiență de șase ani în domeniul IT. A studiat la facultatea de Business și Administrare din cadrul Academiei de Studii Economice din Moldova.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente