Familiile dispăruţilor în zborul MH370 oferă consiliere rudelor victimelor MH17

Malaysia Airlines flight attendant MH17 MH370
Foto: O stewardesă Malaysia Airlines aprinde o lumânare, în Kuala Lumpur, în timpul unei ceremonii de rugăciune multi-confesională pentru victimele MH17. PC: Mohd Rasfan/AFP/Getty

Familiile pasagerilor şi membrii echipajului avionului dispărut MH370 au început să ofere consiliere rudelor celor, care au decedat în zborul MH17.

Rămăşiţele victimelor MH17 nu vor ajunge în Malaezia încă multe săptămâni, relatează The Guardian. “Nimeni nu merită să treacă prin ceea ce am trecut noi”, a spus Jacquita Gonzalez, soţia supraveghetorului de zbor MH370. “Chiar acum ei sunt ca şi noi la început: tăcuţi şi în nevoie de un spaţiu propriu. Dar noi suntem alături, noi ştim prin ce ei trec şi cunoaştem că e atât de dureros, atât de greu”.

Ajutorul a venit într-un moment crucial, peste o săptămână după ce MH17 al Malaysia Airlines s-a prăbuşit în Doneţk, în regiunea frontierei ruso-ucrainene, de unde se consideră că separatiştii pro-ruşi au lansat o rachetă sol-aer spre avion, astfel provocând moartea celor  298 oameni de la bord.

Prim-ministrul Malaeziei, Najib Razak – care a fost lăudat pentru faptul că negocia cu separatiștii pro-ruşi pentru a întoarce cutiile negre şi cadavrele victimelor – a menționat anterior că ele vor ajunge spre sfârşitul Ramadanului (cel târziu astăzi – n.r.). Însă, el a confirmat că procesul va lua mai mult timp din cauza expertizei medico-legale din Olanda, unde rămășițele a 282 de oameni (43 malaiezi, dintre care 15 membri ai echipajului) au ajuns miercuri.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente