Vinificatorii moldoveni au plecat în SUA la invitația secretarului de stat John Kerry

1d15c19d2d42c822045ad2b7945d3d74
Foto: PC: ziarulnational.md

Reprezentanții a 11 companii vitivinicole din Republica Moldova şi câțiva oficiali de la Chișinău au plecat în Statele Unite ale Americii pentru a prezenta oferta de vinuri a ţării şi a crea noi parteneriate de afaceri în domeniul vitivinicol pe piaţa americană.

Potrivit Ziarului Național, invitația a venit din partea secretarului de stat John Kerry. Vizita va dura până pe 3 august și va fi finanțată de Departamentul de Stat al SUA în comun cu Oficiul Naţional al Viei şi Vinului din Republica Moldova.

În decursul a cinci zile de lucru, delegaţia moldovenească va participa la două evenimente cu importatorii şi distribuitorii de vinuri din statul Washington şi New York și va avea întruniri cu oficiali de stat din SUA. De asemenea, reprezentanții companiilor vitivinicole moldovenești vor face schimb de experienţă cu asociaţiile de producători de vinuri din statul Virginia.

Statele Unite ale Americii este cel mai mare importator de vinuri din lume, cu un consum anual de 3,4 miliarde de litri. În anul 2013, vânzările de vinuri moldoveneşti pe piaţa americană au fost de circa 660 de mii de litri.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente