Deputații au plecat în vacanță până pe 5 septembrie

Parlamentul-Republicii-Moldova
Foto: PC: elldor.info

Sesiunea de primăvară a Parlamentului se va încheia pe data de 31 iulie, potrivit Hotărârii Parlamentului adoptată în ședința plenară din 22 iulie 2014.

Potrivit unui comunicat emis de Parlamentul Republicii Moldova, deputații au dreptul la concediu anual plătit, cu durata de 36 zile lucrătoare, luându-se drept bază săptămâna de muncă de 6 zile. Concediul este acordat, de regulă, în timpul vacanţei de Crăciun şi a vacanţei de vară.

Potrivit prevederilor din Legea cu privire la sistemul de salarizare în sectorul bugetar și din Regulamentul Parlamentului, în această săptămână, parlamentarilor le-a fost achitată plata anuală de concediu și ajutorul material care constituie 18.880 lei pentru deputați, 20.480 lei pentru președinții de comisii și circa 23.000 lei pentru conducerea Parlamentului.

Deputații îşi vor relua activitatea în organele de lucru ale Parlamentului pe data de 5 septembrie 2014.

Sesiunea de primăvară a Legislativului a început pe data de 3 februarie 2014. Regulamentul Parlamentului prevede că sesiunea de primăvară începe în luna februarie şi nu poate depăşi sfârşitul lunii iulie.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente