Cele 6 idei de la SICamp 2014, care ne vor face viața mai ușoară

noi
Foto: Echipa organizatorică @SICamp 2014, Ivancea. PC: sicamp.md

Ediția SICamp 2014 e în plină desfășurare. Șase echipe muncesc de zor ca să-și realizeze proiectele, ce au menirea să găsească soluții pentru problemele sociale din Moldova.

În timp ce tinerii se apucă de lucru, noi vă prezentăm cele șase idei care vor lupta pentru locul I la SICamp.

Polița.md

Echipa proiectului consideră că una dintre problemele majore sociale este rata înaltă a mortalității. Cauza principală – neprevenirea bolilor și lipsa de informare. Aplicația mobilă va oferi acces la o serie de servicii: calcularea sumei medicamentelor prescrise de medic, lista de farmacii cu programul lor de lucru, un program de sănătate ce îți va sfătui controalele medicale, pe care ar fi bine să le treci, clasificator al analizelor gratuite și unde poți să le faci, plus alte multe chestii destul de impresionante.

EUvaluez

Un proiect extrem de ambițios – tinerii doresc să lupte cu birocrația, corupția și lipsa de profesionalism în instituțiile publice din țară. Oamenii vor putea evalua competența instituțiilor cu care au interacționat și vor putea verifica online feedback-ul celorlalți utilizatori, înainte să le viziteze. Proiectul EUvaluez va avea versiune mobilă și una de desktop. Un plus de la noi pentru promovarea transparenței în domeniul public.

OnWheels

Echipa își propune să ridice moldovenii din fotolii și să-i scoată la o plimbare cu bicicleta. Ei vor să încurajeze un stil de viață mai activ prin organizarea evenimentelor de ciclism. Aplicația va face posibilă stabilirea unui meeting între bicicliști, cu elaborarea traseului și promovarea evenimentului în mediul online. OnWheels va fi pe iOS, Android și va avea o platformă web.

Notificări sistări

Acum, nu te vei mai pomeni cu capul săpunit și fără apă în duș. Va exista o pagină web (poate și o aplicație mobilă), prin care utilizatorii vor fi anunțați când și pe ce perioadă vor fi sistate diferite servicii: apa, lumina, gazul, telefonia etc. Serviciul de abonare va fi făcut în baza adresei fizice. Sistemul extrage automat datele de pe site-urile prestatorilor și ți le transmite prin metoda, pe care ai ales-o singur (Facebook, VKontakte, email).

Recycle for better life

Echipa intenționează să elaboreze un site, unde vor fi enumerate punctele de primire a hârtiei, sticlei, plasticului, bateriilor, anvelopelor etc. Astfel, ei vor să contribuie la reciclarea eficientă a deșeurilor menajere, periculoase și toxice.

PROF – Professional Orientation Finder

Dacă ești absolvent și nu știi la care universitate și facultate să aplici, această aplicație îți poate veni în ajutor. Echipa își propune să ofere asistență tinerilor, care nu pot decide unde să-și urmeze studiile și uneori aleg o instituție de învățământ de peste hotare. Tinerii vor elabora versiuni pentru iOS și Android. Pe parcurs, ea va fi dezvoltată, astfel încât universitățile ar avea posibilitatea să găsească cei mai buni absolvenți.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente