Dinamica Admiterii 2014: Topul celor mai preferate facultăți de la UTM

utm
Foto: Blocul central al Universității Tehnice din Moldova PC: ziarul-faclia.md

Luni, 21 iulie, a fost dat startul admiterii la Universitățile din Moldova. Echipa #diez încearcă să monitorizeze care este dinamica și să vadă ce preferă mai mult viitorii studenți în 2014. De data asta monitorizăm activitatea de la Universitatea Tehnică din Moldova pentru perioada 21-24 iulie 2014.

La Universitatea Tehnică din Moldova anul acesta sunt disponibile 1.243 locuri bugetare și în perioada 21-24 iulie 2014 au aplicat deja 1.686 persoane.

Facultățile cu cele mai multe cereri sunt Facultatea de Calculatoare, Informatică și Microelectronică (1,82 studenți pe un loc bugetar), Facultatea de Urbanism și Arhitectură (1,65 studenți pe un loc bugetar), și Facultatea de Tehnologie și Management în Industria Alimentară (1,58 studenți pe un loc bugetar).

 

Topul celor mai preferate facultăți de la UTM
Topul celor mai preferate facultăți de la UTM

 

Dintre specialități, cele mai multe cereri le-au primit Tehnologii informaționale (5,62 persoane pe un loc la buget), Arhitectură (5 persoane pe un loc la buget) și Tehnologia și managementul alimentației publice (5,8 persoane pe un loc la buget).

Printre specialitățile cu cea mai mică priză la studenți sunt: Construcții de echipament și mașini agricole (a aplicat un student pentru 15 locuri la buget), Mașini și sisteme de producție (1 student la 15 locuri bugetare), Mașini și aparate în industria alimentară (1 student la 15 locuri bugetare), Ingineria și managementul zăcămintelor, minerit (1 student la 15 locuri bugetare), Sculptură (1 student la 10 locuri bugetare) și Tehnologia produselor din ceramică și sticlă (1 student la 10 locuri bugetare).

 

Topul celor mai preferate specialități de la UTM
Topul celor mai preferate specialități de la UTM

Pe 27 iulie, la UTM vor fi publicate rezultatele intermediare. Detalii mai multe despre admiterea de la UTM vedeți aici: Admitere UTM

Taguri: #admitere
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente