Dinamica Admiterii 2014: Topul celor mai preferate facultăți de la USM

usmq
Foto: Universitatea de Stat din Moldova

Luni, 21 iulie, a fost dat startul admiterii la Universitățile din Moldova. Echipa #diez încearcă să monitorizeze care este dinamica și să vadă ce preferă mai mult viitorii studenți în 2014. Pentru început tragem o privire la datele de la Universitatea de Stat pentru perioada 21 – 22 iulie.

La Universitatea de Stat sunt 1.059 locuri bugetare și 1.449 locuri la contract, iar în primele 2 zile admiterii la USM aplicase deja 2.847 persoane, concursul fiind de 2,69 persoane pe un loc bugetar.

Cele mai „cerute” facultăți sunt Facultate de Științe Economice, cu concursul de 26 studenți pe un loc bugetar, și Facultatea de Drept, cu concursul de 16 studenți pe un loc bugetar.

În schimb la Facultățile de Biologie și Istorie, din primele zile, lupta era de 0,6 studenți pe un loc bugetar.

 

Facultățile preferate la USM de la începutul admiterii 2014
Facultățile preferate la USM de la începutul admiterii 2014

 

Specialitățile care se bucură de cea mai mare popularitate sunt Drept, Business și Administrare și Finanțe și Bănci. Specialitățile Științe ale Solului și Silvicultură au aplicat doar câte o persoană, iar locuri bugetare la fiece specialitate din acestea două sunt peste 10.

 

Cele mai populare specialități de la USM
Cele mai populare specialități de la USM

 

Acum la USM, studenții pot aplica online, și în maxim jumătate de oră, deja aștepți răspunsul de la Universitate: Aici puteți aplica online la USM

Taguri: #admitere
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente