Arseni Iațeniuk și-a anunțat demisia din postul de șef al Guvernului ucrainean

43148_1395412924
Foto: Premierul Ucrainei și-a anunțat demisia PC: eurotv.md

Prim-ministrul Ucrainei, Arseni Iațeniuk, și-a anunțat demisia în cadrul ședinței Radei Supreme din 24 iulie, 2014.

„În această situație nu sunt multe variante, din moment ce avem o republică parlamentaro-prezidențială. O primă variantă ar fi: s-a dizolvat o coaliție, premierul începe să formeze alta. Aceasta presupune faptul că premierul trebuie să formeze o coaliție din comuniști și Partidul Regiunilor. Eu nu o voi face nici într-un caz.

Mai există o opțiune: dacă o coaliție nouă nu s-a format, iar coaliția actuală s-a dizolvat într-o republică parlamentaro-prezidențială, președintele și premierul trebuie să demisioneze.

Eu îmi declar demisia în legătură cu dizolvarea coaliției de guvernare și blocarea tuturor inițiativelor guvernamentale”, a declarat  Arseni Iațeniuk, relatează 112.ua.

„Actuala guvernare nu e cea mai bună din istoria Ucrainei. Să sperăm că Ucraina va avea parte de o guvernare exemplară, în cazul în care ne va reuși să ne păstrăm integritatea teritorială și să depășim această perioadă de încercări teribile. Dar cel puțin, acest guvern a făcut tot ce a putut, cum a putut și cum l-au învățat părinții”, a adăugat oficialul.

„Dacă sunt mulțumit sau nu de lucrul făcut de mine? Sigur că nu. Aș fi vrut să fac mai multe lucruri, mai calitative și mai rapid. Dar la întrebarea: „ați făcut tot ce v-a stat în puteri?”, voi răspunde ferm – „da, am făcut.”

Adăugăm că mai devreme, Președintele Parlamentului, Alexandru Turcinov a anunțat dizolvarea coaliției de guvernare. Mai târziu, Parlamentul a refuzat să voteze modificarea codului fiscal și modificările în buget.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente