Top știri din 23 iulie

collage_top.jpg
Foto: Cele mai accesate articole de pe #diez, publicate pe 23 iulie 2014. PC: colaj #diez

Prețurile apartamentelor date în chirie studenților, Moldova la concursul muzical de la Jurmala și fraze care arată viața așa cum este în cele mai importante și populare știri de pe #diez din 23 iulie 2014.

#1. ADMITERE 2014: Care sunt prețurile apartamentelor de închiriat pentru viitorii studenți

Tinerii care nu locuiesc în Chișinău vor trebui să-şi găsească o locuință pe perioada studiilor. Și pentru că nu toate universitățile oferă locuri de cazare în cămine pentru studenți, unii vor fi nevoiți să închirieze un apartament sau o cameră de cămin.

#2. Moldova revine după 7 ani la concursul muzical internațional „Novaia Volna”

Un frumos eveniment muzical, care întrunește 16 interpreți din diverse țări, „Novaia Volna”, se desfășoară în perioada 22 – 27 iulie 2014. În acest an Moldova va fi reprezentată de solista formaţiei „Glam Girls”, Lidia Isac.

#3. „Tăt din viață” – proiectul care îți arată viața așa cum este

„Tăt din viață” este o pagină de Facebook, unde sunt adunate frazele utilizate zilnic de fiecare din noi. #diez vă prezintă pe tinerii Tany Copperman și Cristian Chetrari, care de aproape un an ne încântă cu cele mai inedite expresii ale moldovenilor.

#4. Moldova, porțile și mândrele lui Mihai Ungureanu

Mihai Ungureanu este un artist plastic de 23 de ani, care face Academia de Arte din Veneția, Italia. Vine dintr-o familie de artiști și lucrează în acuarelă, ulei, pix etc.

#5. Salariile celor din IT și comunicații au scăzut cu peste o mie de lei într-o lună

Biroul Naţional de Statistică informează că, în luna mai 2014, câștigul salarial mediu nominal brut a fost de 4.032,6 lei, înregistrând o creștere cu 7,3% faţă de luna mai 2013.

#6. Rusia a impus noi reguli pentru cetățenii străini

Începând cu data de 22 iulie au intrat în vigoare noile modificări ale legislației Federației Ruse „privind statutul juridic al cetățenilor străini pe teritoriul Federației Ruse”.

#7. Participă la competiția Urban Photographer of The Year

UPOTY este un concurs fotografic organizat de către CBRE Group, o companie americană de proprietate imobiliară. Scopul acestei competiții internaționale este de a permite fiecăruia de a demonstra care este esența adevăratei vieți urbane.

#8. Câștigătorii turneului la Dota 2 au luat acasă 5 milioane de dolari

Echipa din China NewBee a câștigat “The International”, cel mai mare campionat la Dota 2 din lume.

#9. 12 previziuni despre viața în anul 2000 de la o companie de ciocolată din sec. XIX

Acum o sută de ani în urmă, compania de ciocolată Theodore Hildebrand and Son din Germania a încercat să prezică viitorul în campania sa de marketing.

#10. Participă la primul Hackaton ecaHack din Europa de Sud-Est

EcaHack este un eveniment de amploare din Europa de Sud-Est și Asia Centrală, unde peste 3,5 mii de programatori din 12 orașe vor lupta pentru supremația ideilor sale și pentru descoperirea celor mai bune echipe de developperi.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente