Iurie Leancă și-a luat rămas bun de la ambasadoarea Lituaniei în Moldova

IMG_1240
Foto: Întâlnirea de rămas bun al lui Iurie Leancă și a Violetei Motulaite PC: gov.md

Prim-ministrul Iurie Leancă i-a mulţumit ambasadoarei Lituaniei la Chişinău, Violeta Motulaite, pentru contribuţia sa la îmbunătăţirea relaţiilor moldo-lituaniene şi pentru susţinerea parcursului european al Republicii Moldova.

Iurie Leancă a menţionat că misiunea Violetei Motulaite a decurs într-o perioadă importantă pentru ţara noastră. „Relaţia între statele noastre este una specială. Avem tangenţe istorice comune, iar aceasta înseamnă că vor exista mereu premise pentru avansarea relaţiilor bilaterale pe diverse dimensiuni”, a remarcat Premierul.

La rândul său, Violeta Motulaite a subliniat că misiunea sa în Republica Moldova a fost una impresionantă, deoarece în această perioada, în ţara noastră au avut loc multe transformări, mai ales pe agenda europeană: a fost semnat Acordul de Asociere și cel de Liber Schimb cu Uniunea Europeană şi au fost scoase vizele europene pentru cetățenii moldoveni.

Violeta Motulaite a fost numită în calitate de ambasadoare a Lituaniei în Republica Moldova la 10 august 2009. Mandatul său se va încheia la 28 iulie curent.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente