Avionul cu primele cadavre ale victimelor cursei MH17 a plecat spre Olanda

article-2701180-1FE2CE1700000578-51_964x556
Foto: Corpurile neînsuflețite ale victimelor tragediei aviatice din Ucraina sunt transportate în Olanda PC: dailymail.co.uk

Miercuri a fost declarată zi de „doliu național” în Olanda, a anunțat guvernul acestei țări, precizând că avioanele transportând corpurile celor 298 de victime ale zborului MH17 Malaysia Airlines sunt așteptate în jurul orei 16:00.

După un moment de reculegere, primele sicrie au fost aduse de cadeți ai Forțelor aeriene și depuse într-unul din cele două avioane Hercules C-130, informează Stirileprotv.ro.

În total, 50 de sicrie urmează să fie transportate miercuri în Olanda, la bordul acestor avioane, a precizat un purtător de cuvânt al delegației olandeze. Alte trei asemenea transporturi sunt programate la fel pentru miercuri. Apoi, legiștii vor începe procesul dificil și îndelungat al identificării.

Avioanele care vor repatria cadavrele vor ateriza la Eindhoven, în sudul Olandei, de unde cadavrele vor fi transportate către o bază militară din Hilversum, la sud-est de Amsterdam, la aproximativ 100 de kilometri de aeroport.

După aterizarea celor două avioane: un transportor australian și un aparat al armatei olandeze, va fi păstrat un minut de reculegere, scrie Agerpres.

Familiile victimelor olandeze și australiene vor fi prezente la aeroportul Eindhoven, unde sunt așteptate avioanele, însoțite de primul ministru Mark Rutte și regele și regina Olandei, Willem-Alexander și Maxima.

Reprezentanți din cele 10 țări de origine ale victimelor care au murit în prăbușirea avionului vor fi de asemenea prezenți.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente