Un tânăr a primit o amendă usturătoare pentru pescuitul cu ustensile interzise

p1
Foto: 123 de pești, prinși cu dispozitiv prohibit PC: Poliția de Frontieră

Un tânăr de 25 de ani din sudul țării are de achitat o amendă în valoare de 26.700 lei pentru că pescuit 72 kg de pește cu ajutorul ustensilelor interzise prin lege.

Doi moldoveni care pescuiau în râul Prut cu un dispozitiv conectat la curent electric au fost reținuți de către angajații Sectorului Poliţiei de Frontieră Brânza. În momentul constatării faptei a fost descoperită şi o cantitate de 72 kg de peşte, specia Somn, care a fost ridicată în vederea confiscării şi transmisă Serviciului Piscicol Cahul.

În seara zilei de 21 iulie, în timpul patrulării pe aria de responsabilitate, polițiștii de frontieră au observat pe cursul râului Prut o barcă de lemn în care se aflau doi bărbați. Inspectorii de frontieră au somat verbal persoanele în cauză, pentru a reveni la mal, însă, acestea nu s-au supus indicațiilor şi au încercat să fugă, fapt pentru care s-a aplicat armamentul din dotare, find tras pe plan vertical un foc de avertisment. În rezultat, una din persoane s-a conformat avertismentului, iar alta a reușit să fugă.

Din cercetările preliminare s-a stabilit că tânărul reținut are vârsta de 25 de ani şi este locuitor al satului Slobozia Mare, raionul Cahul. În barcă au fost găsite un dispozitiv conectat la curent electric, un acumulator şi 123 de pești, specia Somn, în cantitatea de 72 kg.

Pentru încălcarea regimului zonei de frontieră, persoana reținută a fost amendată cu 20 u.c., iar angajații Serviciului Piscicol Cahul i-au stabilit o contravenție în valoare de 26.700 lei. Cercetările continuă în vederea identificării celei de a doua persoane implicate în pescuit cu ustensile interzise prin lege.

 

123 de pești, prinși cu dispozitiv prohibit PC: Poliția de Frontieră
123 de pești, prinși cu dispozitiv prohibit PC: Poliția de Frontieră
123 de pești, prinși cu dispozitiv prohibit PC: Poliția de Frontieră
123 de pești, prinși cu dispozitiv prohibit PC: Poliția de Frontieră
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente