Angela Stafii: Este pentru prima oară când, prin modă, sunt realizate visele oamenilor

angela1
Foto: Angela Stafii - prezentatoarea DARE Social Fashion Show PC: Revista „15 minute”

Angela Stafii este prezentatoarea DARE Social Fashion Show din 16 august 2014, primul eveniment caritabil de modă dedicat femeilor cu dizabilități locomotorii și cu boli incurabile.

#1. Angela ce reprezintă pentru tine DARE Social Fashion Show?

Pentru mine, în acest proiect, conceptul central este cel al Darului. Cred că este important să învățăm să dăm, pentru ca să creștem. Și nu e vorba neapărat de binefacere. Acest a face bine este un ingredient de la sine înțeles. Cele 18 fete dau/oferă lumii inimi deschise și zâmbete și modele pentru îndrăzneala de a îți realiza visul. Pentru mine ele sunt frumusețea adusă lumii și provocarea, ca noi, ceilalți, să deschidem ochii și să ne întrebăm cine suntem și dacă putem să ne permitem să mergem prin viață, ascunzându-ne frumusețea în spatele tiparelor sociale.

Întregul eveniment semnifică pentru mine deschiderea către celălalt și poate, cel mai important – deschiderea către frumusețea interioară a fiecăruia dintre noi.

#2. De ce consideri necesar un eveniment de modă cu un puternic caracter social în Republica Moldova?

Au mai existat încercări disparate de a organiza un astfel de eveniment în Moldova. DARE este diferit, tocmai pentru că nu poartă amprenta victimizării. Un eveniment de modă pune în evidență frumusețea. Din această perspectivă DARE nu este diferit de alte evenimente. Totodată, este pentru prima oară când, prin modă, sunt realizate visele oamenilor.

Am fost alături de organizatoarea DARE încă de la începuturile ideii. Am văzut cu mare mirare și satisfcție cum oamenii se unesc în jurul unei idei și îi dau viață.

Tocmai pentru aceste motive, DARE este important. Iar în condițiile noastre aș spune și mai mult – este vital.

#3. Care crezi că va fi reacția societății civile după evenimentul DARE?

Intenția organizatorilor este ca evenimentul să nu fie unul singular, ci să se transforme într-un proiect de lungă durată, în care implicarea tuturor va avea ca impact schimbarea de atitudine față de oamenii cu dizabilități. De fapt, repet, cred că e vorba mai degrabă de schimbarea propriei atitudini față de sine și de propriile limite, față de propria frumusețe și capacitate de a mișca lucrurile din loc. Sper din tot sufletul că societatea civilă va ajunge să facă pași concreți în această direcție.

#4. După părerea ta, cum contribuie DARE la dezvoltarea personală și profesională a modelelor cu dizabilități și boli incurabile?

DARE oferă nu doar suport material pentru realizarea viselor, deși în cazul multor fete, este un suport considerabil. DARE confirmă posibilitatea de a te depăși și de a visa și de a realiza ceea ce visezi. De fapt, împreună cu DARE visele fetelor sunt transpuse în planuri concrete. Și vor avea rezultate concrete. Veți vedea cum aceste vise se materializează în timpul evenimentului. În ceea ce privește dezvoltarea personală – modelele demonstrează deja un echilibru interior. Dar, în atingerea acestuia, ieșirea din triunghiul dramei, din rolul de victimă este centrală. DARE este tocmai, dacă vreți, evenimentul care celebrează non-victimizarea.

5.  Știm că vei fi prezentatoare la DARE Social Fashion Show. Pregătești ceva special pentru acest eveniment? Ceva deosebit față de celelalte evenimente pe care le-ai moderat?

Vreau să las surprizele să fie surprize. Sigur că pregătesc ceva special – o poveste în care fiecare dintre cei prezenți își va simți și conștientiza frumusețea și propria capacitate de a ieși din roluri. Vor exista multe elemente deosebite. Vă invităm să veniți și să le savurați împreună cu noi!

DARE Social Fashion Show are loc pe 16 august, la Leogrand Convention Center. Biletele sunt disponibile în rețeaua Moldcell – http://bit.ly/1n7RDiB . Mai multe detalii despre DARE Social Fashion Show găsiți pe www.dare.md.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente