ADMITERE 2014: Ce oferă în acest an Universitatea de Stat din Moldova (USM)

118_2370a__DSC0021
Foto: Universitatea de Stat din Moldova. PC: Viscu Virgiliu

Începând de luni, 21 iulie, începe admiterea în instituțiile de învățământ superior din țară.

Universitatea de Stat din Moldova pentru anii de studii 2014-2015 cu frecvența la zi pune la dispoziția candidaților 2.100 de locuri. Dintre acestea, 1.011 de locuri sunt cu finanțare bugetară și 1.089 de locuri contra plată, pentru cele 13 facultăți ale sale. Cele mai multe locuri, 255, sunt la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine. La Matematică și Informatică sunt disponibile 255 locuri, iar la Științe Economice, 210.

usm 1

 

Pentru frecvența redusă situația este un pic mai modestă – este vorba de 38 locuri cu finanțare la buget și 345 de locuri cu finanțare contra plată. La frecvența redusă cele mai multe locuri sunt repartizate la Drept, 50, și la Psihopedagogie, 45 de locuri.

usm 2

Cele mai mari taxe de studii sunt percepute la cele mai solicitate facultăți. Astfel, cel mai scump contract de studii rămâne a fi, ca și anii precedenți, cel de la Facultatea de Drept. Pentru un an de studii la această facultate candidații vor scoate din buzunare 10.000 de lei. În topul celor mai scumpe contracte se mai regăsesc Facultățile de Contabilitate, Finanțe și Bănci unde taxa de studii se ridică la 8.000 de lei. Cei care vor opta să-și urmeze studiile la Business şi administrare, Turism, Marketing şi logistică vor fi nevoiți să achite un contract de 7.500 lei.

Cel mai ieftin contract la Universitatea de Stat din Moldova este de 5.000 de lei și se regăsește la următoarele specializări: Servicii informaționale şi socioculturale, Pedagogie în învățământul primar şi limba engleză/limba franceză, Antropologie, Filosofie, Biblioteconomie, asistență informațională şi arhivistică, Tehnologia comunicării în domeniul info-documentar.

În următorul an de studii, în cadrul Universității de Stat din Moldova, pentru Ciclul I de studii sunt propuse trei specialități noi din domeniile de formare profesională Științe ale informării şi Chimie: Tehnologia comunicării în domeniul infodocumentelor; Servicii informaționale şi socioculturale și Chimie biofarmaceutică.

Doar pentru a-și depune actele de înscriere potențialii studenți vor achita o taxă de 30 de lei. Și în acest an, candidații vor putea participa la concursul de admitere concomitent, la mai multe specialități din diverse domenii de formare profesională, la una sau mai multe instituții de învățământ superior. Într-un final, aceștia însă vor putea fi înmatriculați doar la o singură specialitate din cadrul unei singure instituții de învățământ superior.

Universitatea de Stat din Moldova are în dotare cele mai multe cămine studențești, 19 la număr, în care anual sunt cazați peste 3.000 de studenți.

Termenele de organizare și desfășurare a concursului de admitere la ciclul I – Licență:

# depunerea cererilor de participare la concursul de admitere: 21 iulie -2 august 2014;
# anunțarea rezultatelor intermediare: 4 august;
# depunerea documentelor în original la instituția aleasă: 5 august – 7 august;
# anunțarea rezultatelor finale: 8 august.

Programul de lucru a Comisiei de Admitere Ciclul I, Licență

Luni – Vineri: 09.00-17.00
Pauza de masa 13.00-14.00
Sâmbăta: 09.00-14.00
Blocul de studii nr. 1, str. M.Kogălniceanu 65

Taguri: #admitere
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente