BAC 2014: Peste 9 mii de candidați vor participa la sesiunea suplimentară

Examen
Foto: BAC 2014: Peste 9 mii de candidați vor participa la sesiunea suplimentară

Pe 16 iulie va demara sesiunea suplimentară de bacalaureat. În acest scop, prin decizia Comisiei Naționale de Examen au fost create 25 de centre zonale de bacalaureat.

Din cei 15.110 de candidați care nu au promovat cel puțin un examen în sesiunea de bază a bacalaureatului, doar 9.675 de candidați s-au înscris la sesiunea suplimentară conform cererilor depuse. Toate examenele vor începe la ora 10.00, pentru a oferi timp suficient candidaților care vin din alte raioane.

Sesiunea suplimentară de bacalaureat va avea loc în perioada 16-23 iulie curent, și este organizată pentru persoanele care, din motive obiective, nu s-au prezentat la examenele de bacalaureat în sesiunea de bază, precum și pentru candidații care au luat note insuficiente. Ei au dreptul să susțină, repetat, examenele respective. Sesiunea suplimentară se organizează în baza aceleiași metodologii ca și sesiunea de bază.

Sesiunea va avea loc conform orarului ce urmează:
16 iulie – Limba și literatura română, alolingvi
17 iulie – Limba de instruire
18 iulie – Limba străină
21 iulie – Disciplina de profil
22 iulie – Disciplina la solicitare
23 iulie – Limba maternă

Rezultatele sesiunii suplimentare vor fi afișate la centrele de bacalaureat la data de 26 iulie curent. În caz de nepromovare, examenul de bacalaureat poate fi susţinut de cel mult două ori în decursul următorilor 3 ani.

Reamintim că, în sesiunea de bază da bacalaureatului din acest an s-au înscris 27.597 de candidați. Numărul elevilor care au promovat toate examenele a constituit 12.487 sau 45,25% din numărul total de candidați înscriși.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente