ADMITERE 2014: Care sunt avantajele alegerii unei facultăți în domeniul TIC

a_world_without_apps_16
Foto: Experiența ta de lucru în domeniul IT: Not available on the App Store PC:acidcow.com

O facultate în domeniul IT asigură crearea unei baze bune pentru o creștere continuă în carieră. O altă condiţie importantă este şi investirea continuă a timpului şi eforturilor în diverse activități de instruire extracurriculară, realizarea proiectelor individuale şi un interes crescând pentru dezvoltarea personală.

De această părere este Ion Balmuș, decanul Facultății Calculatoare, Informatică și Microelectronică din cadrul UTM, transmite UNIMEDIA.

„Pentru posturile din sectorul IT pregătirea în domeniu este esenţială. Studiile de profil pot constitui o premisă sigură pentru obţinerea performanţelor remarcabile şi avansarea în carieră. De asemenea, există o serie de avantaje pentru cei care aleg facultăți în acest domeniu. După absolvire îşi vor găsi un loc de muncă bine plătit, iar specialitățile din acest domeniu sunt în topul celor mai căutate pe piaţa muncii”, a declarat Ion Balmuș.

Potrivit lui, cele mai populare specialităţi din cadrul facultății sunt: Tehnologii Informaționale; Calculatoare, Securitate Informaţională, Informatică aplicată, Microelectronica şi nanotehnologii, Ingineria Sistemelor Biomedicale, Automatică şi Informatică și Managementul informaţional.

„Avem condiții bune pentru studenți. În fiecare an, noi renovăm laboratoarele cu ajutorul companiilor private. Totodată, anual organizăm concursuri, olimpiade. Avem cercuri în cadrul cărora studenții pot beneficia de studii în afara programului curricular. Ei au posibilitatea să participe la concursuri internaționale”, a recunoscut decanul.

De asemenea, în cadrul UTM se creează, anual, două grupe de elită. În una din grupe se studiază în limba engleză, cealaltă grupă de studenți învață în limba franceză. Filiera Anglofonă furnizează unii dintre cei mai buni specialiști pe piața forţei de muncă.

„Sunt o serie de avantaje pentru cei care optează pentru o facultate în acest domeniu. Ramura IT este una dintre cele mai dinamice. Este un domeniu interesant, cu multe perspective. O facultate IT nu se rezumă doar la programare, ci și la alte domenii. Cine dorește să aplice la o astfel de facultate trebuie să știe că este o cale complicată și va trebui să studieze toată viața ca să fie competitiv pe piață. În schimb, remunerarea este pe măsură. Iar în următorii ani, cu siguranță, vor fi nevoie de mult mai mulți specialiști în domeniu”, a precizat Viorel Bostan, directorul Filierei Anglofone de la UTM.

Potrivit lui Viorel Bostan, pentru grupa anglofonă sunt selectați, anual, circa 30 de studenți. „Studenților li se crează condiții speciale pentru învățare. Aceștia au ore suplimentare de limbă engleză. Practic 75% din obiectele studiate sunt în limba engleză. Mai ales că engleza este limba de bază a domeniului IT. Acești studenți au acces la multe surse informaționale. Ei sunt mai avantajați în fața angajatorilor datorită cunoștințelor pe care le au. Au șanse mai mare de angajare”, a conchis directorul.

Inițiativa este realizată de Asociația Națională a Companiilor Private din Domeniul TIC cu suportulMinisterului Tineretului și Sportului prin intermediul Programului de Granturi pentru anul 2014, Proiectului USAID CEED IIAgenţiei Austriece pentru Dezvoltare (ADA), din fondurile Cooperării Austriece pentru Dezvoltare, sub patronajul Ministerului Educației al Republicii Moldova. Partener al campaniei: UNIMEDIA. Partener media online: Simpals.
Alăturați-vă grupului „Aleg Cariera în IT” pe Facebook, unde membrii vă vor informa și îndruma despre oportunitățile IT din Moldova și de peste hotare.

Taguri: #admitere
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente