(foto) 15 tineri din Moldova medaliați cu aur, argint și bronz la Concursul Internațional de Matematică “Arhimede”

premiu1
Foto: Echipa Republicii Moldova la cea de-a VII-a ediție a Concursului Internațional de Matematică “Arhimede” PC: Beriozchin Evghenii

În perioada 16-20 iunie 2014 la București a avut loc a VII-a ediție a Concursului Internațional de Matematică “Arhimede” (International Mathematical Arhimede Contest). La competiția din 2014 au participat 15 tineri din Republica Moldova și toți au venit acasă cu câte o medalie.

Concursul are trei categorii la care au participat elevi din Republica Moldova 4 elevi la junior II (clasele 5-6), 8 la junior I (clasele 7-9) și 3 seniori (clasele 10-12).

La competiție au participat țări ca România, Serbia, Germania, Spania, Bulgaria și Republica Moldova.

Liderul echipei din Moldova este dl. Radu Bairac.

Rezultatele competiției pentru tinerii din Moldova (numele sunt aranjate descrescător conform punctajelor)

Junior II:

Aur: Hangan Daniel, Lavric Mihai
Argint: Borș Mihail, Danilo Oleg

Junior I:

Aur: Cojocari Valeriu
Argint: Dabija Grigore, Serdțevoi Elvira, Ciumeico Alic
Bronz: Șarpe Tudor, Beriozchin Evghenii, Mahu Nicoleta, Rudi Alexandru

Seniori:

Argint: Gangalic Cătălin, Cotos Alexandru
Bronz: Horneț Vladlena

 

Medaliații Republicii Moldova la cea de-a VII-a ediție a Concursului Internațional de Matematică Arhimede PC: Beriozchin Evghenii
Medaliații Republicii Moldova la cea de-a VII-a ediție a Concursului Internațional de Matematică “Arhimede” PC: Beriozchin Evghenii 

Colegiul de redacţie al revistei Arhimede şi Asociaţia “Arhimede” au iniţiat, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Cercetării şi Inovării, organizarea Concursului revistei ARHIMEDE,destinat elevilor claselor II-XII din învăţământul preuniversitar.

Subiectele concursului sunt unice, formulate de Comisia Naţională, elaborate din materia anului anterior şi a anului în curs până la data de 10 noiembrie, conform programelor şcolare.

Din cele 4 subiecte, 2 sunt concepute cu grad mediu de dificultate şi 2 de selecţie. De regulă, un subiect din concurs este selectat din revista Arhimede.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente