Top știri din weekend: 21-22 iunie

collage_top.jpg
Foto: Cele mai accesate articole publicate pe #diez în weekendul 21-22 iunie 2014. PC: colaj #diez

Festival de ii, umbre amuzante, voluntari în Bacău, partide nepreferate de tineri și filme spaniole în cele mai importante și populare știri de pe #diez din 21-22 iunie 2014.

#1. IA MANIA 2014 – evenimentul de excepție care i-a adunat pe cei îndrăgostiți de tradiții

Sâmbătă, 21 iunie, tradițiile populare și cultura românească și-au dat întâlnire la IA MANIA – cel mai mare Festival al Tradițiilor Populare organizat în aer liber în Republica Moldova.

#2. 25 de umbre care arată o imagine complet diferită

Arta fotografiei se bazează pe lumină și perspectivă, însă, deseori umbra obiectului fotografiat poate crea o imagine complet diferită.

#3. Se caută voluntari pentru un proiect de 12 luni în România

Organizația „Un Zâmbet Bacău Association” din România caută un voluntar din Republica Moldova pentru un proiect SEV (Serviciul European de Voluntariat) de lungă durată, desfășurat în Bacău, de la 1 iulie 2014 până la 1 iulie, 2015.

#4. Incendiu într-un bloc de oficii din sectorul Râșcani

Duminică după amiază, la ora 15:04, Serviciul 901 a fost alertat despre izbucnirea unui incendiu pe strada Alecu Russo numărul 1 din Chișinău.

#5. Sute de kilograme de pâine aruncate în Râul Nistru

Caz mai puţin obişnuit în raionul Rezina. Sute de kilograme de pâine au fost aruncate în râul Nistru în apropiere de satul Stohnaia. Deocamdată, autorităţile nu au o explicaţie pentru această situaţie.

#6. Votul Tinerilor: Ce partide nu ați dori să vedeți în Parlament?

#diez a întrebat mai mulți tineri, ce partide după părerea lor nu ar trebui să fie în Parlament și de ce ei nu ar vota aceste fracțiuni. Părerile deși s-au împărțit, cert rămâne faptul că tinerii se gândesc la viitorul țării în care trăiesc.

#7. Cea mai bună piesă, pe care o poți asculta astăzi

Fanii serialului televizat „Game of Thrones” se pot bucura de o nouă versiune a coloanei sonore a acestuia, fiind realizată de către un DJ rus.

#8. Top 10 filme spaniole pentru acest weekend

Eveniment care a făcut ocolul întregii lumi, și cea care a devenit cea mai discutată temă pe rețelele de socializare a fost încoronarea prințului spaniol Felipe al VI-lea. Cu această ocazie, #diez vă prezintă o listă de cele mai bune filme spaniole.

#9. Rezultat Campionatul Mondial 2014: Elveția 2 – 5 Franța

A doua etapă în grupa E a Campionatului Mondial 2014 din Brazilia a fost deschisă de meciul disputat între Elveția și Franța. Partida cu 7 goluri s-a jucat pe Arena Fonte Nova din orașul Salvador.

#10. Expoziția „Arta africană” prezentată în premieră la Chișinău

Vineri, 20 iunie curent, a avut loc vernisajul expoziției „Arta africană” la Muzeul Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală. Peste 150 de obiecte ritualice unice în lume, colecționate de către belgianul Marc Van Wesemael, au fost pentru prima dată expuse la Chișinău.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente