BAC 2014: Un singur elev a fost eliminat la ultimul examen

Rezumatul
Foto: Un singur candidat a fost dat afară din sală la ultimul examen de BAC

Astăzi s-a desfășurat ultima probă din sesiunea de bază a examenului de bacalaureat. 457 de candidați au susținut proba la limba maternă. Astfel, 160 de candidați vor susține proba la limba ucraineană, 119 candidați – la limba bulgară, și 178 – la limba găgăuză. La proba de astăzi a fost eliminat din examen un singur candidat.

Conform metodologiei și desfășurătorului sesiunii de examene 2014, notele la toate disciplinele vor fi afișate în centrele de bacalaureat la 27 iunie. După cum am anunțat anterior, toți candidații vor avea posibilitatea să își vadă testele verificate după ce acestea vor fi scanate și plasate pe o pagină web. Pentru aceasta, ei trebuie să solicite în prealabil de la directorii de școli, un cod individual de acces. Codurile sunt confidențiale și vor fi transmise personal fiecărui elev. Testele vor fi accesibile online în perioada 27-28 iunie, pe pagina web www.bac.edu.md.

 

bac2013-730x373

În această perioadă, pentru candidații care nu au acces la internet, instituțiile de învățământ vor pune la dispoziție săli de calculatoare pentru vizualizarea testelor de examen. Candidații vor avea la dispoziție 48 de ore pentru a decide dacă vor face sau nu uz de dreptul de a contesta nota. Rezultatele după contestații vor fi afișate la centrele de bacalaureat pe data de 6 iulie curent.

Pentru a lua o notă de trecere (n.r. nota cinci), în sesiunea din acest, candidații au trebuit să ofere răspunsuri corecte la minimum 30% din subiectele din test, față de 25% cât a fost la sesiunea de bacalaureat din 2013.

Ministerul Educației va prezenta statisticile rezultatelor pe țară într-o conferință de presă care va avea loc pe data de 30 iunie.

În perioada 16-23 iulie curent va avea loc sesiunea suplimentară de bacalaureat pentru candidații care, din motive obiective, nu s-au prezentat la examen în sesiunea de bază și pentru cei care au luat note insuficiente. Sesiunea suplimentară va fi organizată în conformitate cu metodologia aplicată în sesiunea de bază.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente