(foto) Top 10 destinații europene perfecte pentru această vară

Italy1
Foto: PC: lonelyplanet.com

Grecia a fost inclusă în lista celor mai ieftine destinații, Danemarca te provoacă să descoperi adevărații vikingi, iar în Scoția poți face o plimbare pe toate cele 119 insule ale grupului insular Outer Hebrides. Voi unde mergeți în această vară?

#Grecia

 

PC: colaj #diez
PC: colaj #diez

Crezi că o călătorie în Grecia ar fi o gaură neagră pentru bugetul tău? Mai gândește-te puțin. Grecia se află pe primul loc în lista de destinații pentru anul 2014 cu insulele ei arse de soare și cu urmele unei culturi antice, și este mai accesibilă decât cred mulți. Criza financiară grea prin care trece Grecia acum a motivat turiștii din toată lumea să aleagă alte destinații. Iată de ce, pentru atragerea lor, grecii au scăzut prețurile considerabil. Insula Santorini a fost inclusă în lista celor mai ieftine destinații europene.

 

#Ljubljana, Slovenia

 

PC: colaj#diez
PC: colaj#diez

Istorii nebune despre o călătorie în Ljubljana s-ar putea să nu auziți foarte des, însă ar trebui să învățați de pe acum cum se pronunță, pentru că Slovenia intenționează să uimească turiștii din toată lumea în următorii câțiva ani. Ljubljana se numără deja de câțiva ani printre cele mai verzi orașe din Europa, oferind o cultură de petrecere a timpului în cafenele prietenoase și o viață vibrantă, odată cu apusul soarelui. În acest an orașul oferă și mai multe motive pentru a-l vizita, deoarece se fac 2.000 de ani a coloniei romane Emona, situată pe același loc ca și orașul de azi. Pe parcursul întregului an se vor desfășura evenimente și expoziții cu tematică romană, care vor culmina cu un eveniment de proporții “Ave, Emona!”. În plus, din Ljubljana pleacă multe autobuze comode și ieftine spre orice regiune din Slovenia, care are peisaje la fel de perfecte ca și cele din Elveția, numai că de câteva ori mai accesibile.

 

#Sud-vestul Marii Britanii

 

PC: lonelyplanet.com
PC: lonelyplanet.com

Imaginează-te călătorind într-un automobil prin regiunile rurale romantice din Anglia, oprindu-te în diferite sate, vizitând castelele medievale și cazându-te în orice pensiune mai aproape de șosea. Sud-vestul Angliei și peisajele sale rurale dramatice este un refugiu de vacanță pentru foarte mulți englezi. 

 

#Italia

 

PC: lonelyplanet.com
PC: lonelyplanet.com

Italia este o destinație must-see în lista oricărui turist. Țara este renumită la nivel global pentru istoria, cultura, arta, arhitectura, mâncarea și frumusețea sa naturală. Cele mai vizitate și revizitate orașe italiene, precum Roma, Florența, Veneția îți garantează o vacanță de neuitat. Dacă o vizită într-o regiune populară în rândurile turiștilor ți se pare foarte costisitoare, încearcă să mergi într-un orășel provincial sau într-un sat mai puțin cunoscut de pe malul mării.

 

#Danemarca Vikingilor

 

PC: lonelyplanet.com
PC: lonelyplanet.com

Ce-ți vine prima în cap atunci când auzi sau citești “Danemarca”? Vikingi – evident. În loc să înveți despre ei prin History Channel sau British Museum, inițiază o călătorie în Danemarca, unde siturile funerare, ruinele din piatră, așezările medievale și muzeele îi readuc pe acești oameni vechi la viață. Vezi niște artefacte ale vikingilor la Muzeul Național din Copenhaga, după care pornește-te spre Roskilde, pentru a afla mai multe despre călătoriile și ambarcațiunile lor marine. Istoria vikingilor continuă pe insula Funen, locul nașterii lui Hans Christian Andersen.

 

#Sevilla, Spania

 

PC: colaj #diez
PC: colaj #diez

Sevilla este capitala fascinantei regiuni spaniole – Andalucía, și o alternativă ideală pentru orașele scumpe și foarte vizitate, precum Madrid și Barcelona. Show-uri de flamenco autentic și cele mai bune baruri unde se servește tapas spaniol sunt doar câteva motive pentru care Sevilla ademenește vizitatorii.

 

#Outer Hebrides, Scoția

 

PC: lonelyplanet.com
PC: lonelyplanet.com

Insula Skye din Scoția este una din cele mai preferate destinații ale turiștilor, însă noi credem că Outer Hebrides – cele 119 insule situate în largul coastei scoțiene în partea nord – vestică merită mai multă atenție. Vizitatorii curioși vor descoperi frumusețea dunelor de nisip amestecate cu iarbă, și plajele cu nisip de un alb orbitor, și vor fi intrigați de misterul trecutului acestor insule fascinante. Ritmul vieții aici e foarte lent și frumos, oferind tot timpul la dispoziție pentru a savura multă mâncare și bere pregătită în barurile și restaurantele locale, după o zi grea și plină de aventuri și descoperiri.

 

#Plzeň, Republica Cehă

 

PC: lonelyplanet.com
PC: lonelyplanet.com

Ți-e sete de o zi petrecută într-un mediu cultural și cu o halbă de bere veritabilă? În Plzeň ai parte de ambele, iată de ce a fost ales drept Capitala Europeană a Culturii pentru anul 2015 (alături de Mons, Belgia) La o distanță de doar 90 de minute de Praga, dar mai puțin aglomerat, Plzeň este locul de naștere a berii Pilsner.

 

#Stavanger, Norvegia

 

PC: lonelyplanet.com
PC: lonelyplanet.com

Stavanger este o localitate cu atmosferă de megapolis, dar cu un feeling de orășel provincial. Gazdă a mai mult de 20 de muzee, și potrivit unor rapoarte – orașul cu cea mai mare concentrație de arhitectură din lemn din Europa. Malul mării pitoresc învie pe timp de noapte, iar întreg orașul este un focar adevărat de street-art: aici se desfășoară un festival anual, în cadrul căruia artiștilor din toată lumea li se permite să picteze pe clădirile publice.

 

#Toulouse, Franța

 

PC: lonelyplanet.com
PC: lonelyplanet.com

Franța nu putea să lipsească din această listă. Cu toate acestea, Touluse, după părerea noastră, e cel mai frumos, istoric, primitor și subestimat oraș al Franței. Arhitectura din piatră roz, muzee fabuloase și biserici extraordinare din acest oraș sunt o alternativă mai mult decât ideală pentru sufocantele și aglomeratele Paris și Nisa.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente