(video) Brazilia va găzdui un Campionat Mondial de Fotbal Robotic

imageResize
Foto: PC: AGERPRES.ro

În timp ce iubitorii fotbalului se bucură de începutul Campionatului Mondial de Fotbal din Brazilia, o altă competiție internațională de fotbal va începe luna viitoare la Joao Pessoa, tot în țara cafelei, dar această competiție este rezervată exclusiv roboților.

În fiecare an, echipe de fotbal formate din roboți, din întreaga lume, se reunesc pentru a concura pentru titlul mondial al ‘RoboCup’. Acești roboți acționează complet autonom și nu sunt controlați prin sisteme de comandă de către oameni. Sistemul intern de senzori le permite să localizeze mingea strălucitoare roșie și să se deplaseze către ea pe suprafața miniaturală de joc, transmite AGERPRES.

O interfață wireless conectează roboții jucători și le permite să își coordoneze mișcările astfel încât să acționeze în echipă. Roboții care se prăbușesc în timpul partidei au capacitatea de a se ridica singuri.

Profesorul Daniel Lee de la Universitatea Pennsylvania a făcut câteva demonstrații joi, la Washington, cu roboții săi fotbaliști, urmând să participe de asemenea cu o echipă proprie la cupa mondială RoboCup din această lună. Tehnologia este impresionantă, însă nu este nouă. Profesorul Lee a făcut demonstrații cu mașini fără șofer capabile să circule singure prin oraș, precum și cu elicoptere robotizate care pot zbura în diferite formații. Această tehnologie va fi de asemenea disponibilă și la ediția din acest an a RoboCup.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente