(video) Cele mai bune filme de dragoste din ultimii 6 ani

collageeee
Foto: Filme de privit weekendul acesta PC: colaj #diez

Există povești de dragoste care nu mor niciodată. Cel mai des ele sunt imortalizate în filme care merită să le privești pentru a te inspira și a-ți oferi destul curaj să iubești. Weekendul acesta hai să ne iubim.

Hollywood-ul este, fără doar şi poate, o adevărată fabrică de vise frumoase, de istorii pline de pasiune şi bucurie, care ne topesc sufletul.
Dacă ai epuizat lista de filme de dragoste din ultimele decenii, îți prezentăm cele mai bune filme romantice noi, apărute în ultimii 6 ani:

#1. (500) Days of Summer – 2009

Este un film atipic, o comedie romantică imprevizibilă și neconvențională. Când credeai că nimic nu te mai poate surprinde, ți se oferă ocazia de a urmări un film precum cel de față. Modul de prezentare ar părea haotic la prima vedere. Desfășurarea evenimentelor face salturi în timp, prezentând relația cuplului Tom – Summer pe durata celor 500 de zile a relației acestora.

 

#2. Never Let Me Go – 2010

Printre filmele romantice care, în general, nu sunt caracterizate de complexitatea personajelor, se mai strecoară și câte o producție care, dincolo de ideea de iubire, ridică publicului anumite întrebări mai profunde. Un astfel de film este și Never Let Me Go, adaptat după romanul lui Kazuo Ishiguro. Povestea evoluează în jurul adolescenților Kathy (Carey Mulligan), Ruth (Keira Knightley) și Tommy (Andrew Garfield), care au crescut împreună la un internat și, ajungând la o vârstă mai matură, încep să dorească să exploreze lumea din afară acestuia.

 

#3. Crazy Stupid Love – 2011

Cal (Carell), un bărbat de patruzeci și ceva de ani, are, aparent, o viață perfectă: o slujbă de vis, o casă frumoasă, copii minunați și o soție cu care se iubește încă din liceu, Emily (Moore). Atunci când află, însă, că aceasta l-a înșelat și vrea să divorțeze, traiul sau ideal se destramă. Și mai rău, proaspătul burlac Cal nu a mai avut o întâlnire de câteva decenii, deci este complet nepriceput în artă flirtului.

 

#4. Moonrise Kingdom – 2012

Lungmetrajul “Aventuri sub clar de lună/ Moonrise Kingdom”, de Wes Anderson, a primit premiul pentru cel mai bun film la gala Gotham Independent Awards 2012, distincţie dedicată producţiilor cinematografice independente realizate în afara marilor studiouri de la Hollywood, relatează variety.com.

 

#5. The Great Gatsby – 2013

Marele Gatsby este adaptarea cărții lui Francisc Scott Fitzgerald. Filmul surprinde atmosfera anilor ’20, și pare la o primă vedere povestea unor oameni bogați, nefericiți, superficiali care fac excese, înșeală și petrec.
Gatsby este o celebritate locală, un bărbat bogat și misterios, gazda celor mai frumoase petreceri. Pe seama lui circulă tot felul de zvonuri, este bârfit de toată lumea, dar toți vor să fie invitați la petrecerile lui.

 

#6. Jeux d`Enfants – 2008

Filmul o are în rolul principal pe Marion Cotillard și merge pe ideea unui joc cu provocări intră doi copii, care cresc, se iubesc și aleg să rămână împreună într-un mod ciudat, dictat tot de joc. O să observi din prima stilul diferit de Hollywood al unui film european, iar povestea va fi sigur pe placul amândurora.

#7. Cloud Atlas – 2012

Unul din cele mai aşteptate filme ale finalului lui 2012 este Atlasul Norilor, rezultat al muncii de echipă a reputaţilor cineaşti Lana Wachowski, Tom Tykwer şi Andy Wachowski. O dramă intensă şi impresionantă, Atlasul Norilor explorează impactul consecinţelor pe care le au asupra oamenilor acţiunile lor, de-a lungul trecutului, prezentului şi viitorului.

#BONUS: Her – 2013
Drama romantică „Her/ Ea“, cu cinci nominalizări la Oscar, inclusiv la categoria Cel mai bun film, şi un Glob de Aur, a cărui regie poartă amprenta lui Spike Jonze, urmăreşte povestea lui Theodore, interpretat de Joaquin Phoenix, care se îndrăgosteşte de „Samantha“, vocea unui sistem de operare pe calculator, care-i aparţine actriţei Scarlett Johansson. Theodore îşi câştigă existenţa scriind scrisori personale pentru alţi oameni şi suferă din cauza unui mariaj eşuat, motiv ce-i stârneşte interesul pentru un nou sistem de operare pe calculator, care răspune comenzilor vocale şi promite a fi extrem de intuitiv, devenind un fel de entitate de sine stătătoare. „Samantha“ se dovedeşte a fi pătrunzătoare, sensibilă şi surprinzător de simpatică, iar prietenia lor se transformă pas cu pas într-o dragoste reciprocă.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente