Deputații Republicii Moldova nu sunt de acord cu CCA în cazul StarNet

comisia
Foto: Câțiva din membrii Comisiei Parlamentare pentru Cultură, Educaţie, Cercetare, Tineret, Sport şi Mass-media PC: tribuna.md

Comisia Parlamentară pentru mass-media a dat dreptate companiei StarNet în cazul învinuirii precum aceștia prestează servicii fără deținerea autorizației de retransmisie.

Potrivit unui comunicat în urma adresării oficiale a companiei StarNet către comisia Parlamentară Cultură, Educaţie, Cercetare, Tineret, Sport şi Mass-media pe marginea hărțuirilor din partea CCA, deputații au audiat un raport privind situația creată.

În urma ședinței din 11 iunie, deputații au constatat că legislaţia incertă, neclară şi ambiguă în domeniul audiovizualului a cauzat confuzii și neînțelegeri, situația escaladând în atacuri false la adresa companiei.

CCA confundă termenul retransmisie prin orice mijloace, termen utilizat în sistemele de cablu analogice și digitale, cu tehnologiile client-server și distribuția conținutului media în Internet, unde utilizatorul nu recepționează anumite semnale, dar de sine stătător accesează conținutul media. Accesul la serviciile media online din rețeaua globală de Internet nu pot fi limitate sau controlate”, a declarat Alexandru Machedon, Președintele Concernului StarNet.

Reamintim că anterior în cadrul emisiunii Țara lui Dogaru, StarNet a fost învinuită precum activitatea companiei în unele raioane din ţară este ilegală. Declarația a fost făcută de către şeful direcției juridice a Agenţiei pentru Reglementare în Comunicaţiii Electronice şi Tehnologia Informaţiei.

Iar Marian Pocaznoi, președintele CCA, a spus: „Posturi de televiziune precum Rusia 1, Rusia 2, DigiSport 1 şi 2 nici nu au dreptul de a fi difuzate pe teritoriul Republicii Moldova. Asta nu se numește piraterie?”, transmite Publika.

Membrii Comisiei parlamentare au decis să elaboreze și să propună spre aprobare o declarație oficială a Parlamentului, în care să fie stipulat că Internetul în Republica Moldova nu poate fi reglementat, trebuie să rămână liber și fără cenzură.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente