BAC 2014: Candidații susțin astăzi examenul la disciplina de profil

IMG_5915
Foto: Absolvenții liceului susțin astăzi proba la disciplina de profil

Vineri, 13 iunie curent, absolvenții liceului vor susține proba la disciplina de profil. Aceștia urmează să scrie examenul la matematica 13.765 de candidați, istoria românilor și universală – 10.076 de candidați, arte – 495, tehnologic – 283 și proba sport va fi susținută de 261 de candidați.

Untitled2

Conform orarului examenelor de bacalaureat, la data de 17 iunie curent, absolvenții liceului vor avea examenul la disciplina la solicitare (geografia – 16.739 de candidați, matematica – 485 candidați, istoria românilor și universală – 1.051, biologia – 1.261, chimia – 2.409, fizica – 395, informatica – 263, limba și literatura ucraineană – 14, limba și literatura bulgară – 104, și limba și literatura găgăuză – 204 candidați).

La primele două examene au fost înregistrate în total 66 tentative de fraudare, autorii cărora au fost eliminați de la probe. Reamintim că, la proba de examen candidații au dreptul să vină doar cu buletinul de identitate şi pix cu cerneală albastră. Alte obiecte cum sunt tabele, manuale, dicționare, ceruză, notiţe, calculatoare de buzunar, telefoane mobile, stații de emisie-recepţie a informației, alte surse de recepționare şi transmitere a mesajelor sunt cu desăvârșire interzise în sălile de examen. În cazul în care se va depista deținerea sau folosirea de către candidați a obiectelor interzise, testele lor vor fi anulate, iar candidații vor susține repetat examenele în sesiunea 2015.

Examenele de bacalaureat vor fi susţinute în 104 centre de bacalaureat. Verificarea lucrărilor de examen va fi efectuată în perioada 3 – 26 iunie, iar rezultatele vor fi afişate în centrele de BAC la 27 iunie. Testele candidaţilor vor fi verificate în două centre naționale.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente