BAC 2014: Motivele pentru care au fost daţi afară de la examene mai mulți elevi din Chișinău

IMG_5905
Foto: Motivele pentru care au fost daţi afară de la examene mai mulţi elevi din capitală

Din cei 12.000 de elevi din municipiul Chișinău care susțin bacalaureatul în acest an, 26 au fost deja daţi afară şi se vor prezenta la teste anul viitor.

Potrivit responsabililor de la Primărie, dacă unii au fost dați afară pentru că au fost prinși copiind sau având asupra lor telefoane mobile, alții au fost invitați să părăsească sălile de examen pentru că ar fi scris cu pixul de culoarea neagră sau fiindcă şi-ar fi scris numele şi prenumele într-un spaţiu greşit, relevă Publika.md.

Primarul Capitalei, Dorin Chirtoacă, s-a arătat nemulțumit că la unele centre de BAC s-au utilizat detectoare de metale manuale. „Am văzut detectoare manuale. Elevii erau scanați cu mâna dintr-o parte în alta. Mai potrivit ar fi scanarea automată. Nici nu m-am gândit la scanare manuală”, a menționat Dorin Chirtoacă.

Totodată, se pare că examenele de BAC se mai desfășoară pe alocuri în sălile de sport. Dorin Chirtoacă a dispus efectuarea mai multor controale. „Pe fiecare domenii de activitate trebuie făcute controale în săptămânile şi lunile următoare. Trebuie identificate neajunsurile, scăpările, lucrurile de rea voință. Va fi o posibilitate de a îmbunătăți lucrurile. Controalele trebuie să aibă un caracter permanent şi imprevizibil”, a mai spus edilul capitalei.

Chirtoacă a ținut să precizeze că anul acesta, comparativ cu anii precedenți, examenele de bacalaureat se desfășoară la un nivel mai ridicat.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente