Universitatea de Stat ”B.P Hașdeu” din Cahul a sărbătorit 15 ani de activitate

887292_512829625426610_644452261_o
Foto: Universitatea de Stat "B.P.Hașdeu"

Joi, 5 iunie curent, a avut loc festivitatea prilejuită de aniversarea a 15 ani de la fondarea Universității de Stat ”B.P Hașdeu” din Cahul. Cu această ocazie, în incinta universității au fost organizate un șir de acțiuni la care au participat cadre didactice și manageriale din țară și de peste hotare, agenți economici, studenți.

Ministrul Educației a participat la eveniment, iar în mesajul său adresat participanților, Maia Sandu a vorbit, inclusiv despre asigurarea competitivității și atractivității învățământului superior din Republica Moldova prin racordarea acestuia la cel european, direcții prioritare stipulate în Codul Educației.

Totodată, cu această ocazie în incinta universității au fost inaugurate Centrul de cultură și civilizație românească „Onisifor Ghibu” și Centrul German de cultură și informare.

Universitatea de Stat „B.P Hașdeu” din Cahul a fost fondată în anul 1999. În prezent, în instituție activează peste 100 de cadre didactice și studiază circa 1.500 de studenți la facultățile Drept şi Administrație Publică; Filologie şi Istorie; Economie, Informatică şi Matematică.

 

nthumbs3_15884

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente