Tinerii sunt invitați să aplice la Forumul Mondial pentru Democrație de la Strasbourg

800px-Pleniere
Foto: Forumul Mondial pentru Democrație, 2013 PC: techpresident.com

Tinerii între 16 și 30 de ani, sunt invitați să participe la Forumul Mondial pentru Democrație de la Strasbourg, în perioada 3 – 5 noiembrie, 2014.

Forumul Mondial pentru Democrație de la Strasbourg, este o reuniune anuală a liderilor, formatorilor de opinie, activiștilor societății civile, oamenilor de afaceri, mediului academic, mass-media și grupurilor profesionale. Aceștia vor dezbate provocările cheie pentru democrațiile din întreaga lume.

Anul acesta va avea loc cea de-a 3-a ediție a Forumului Mondial pentru Democrație cu tema: „From participation to influence: can youth revitalise democracy?”

Scopul forumului este de a explora noi moduri de implicare a tinerilor în revizuirea democrației de astăzi. Forumul va încerca deasemenea, să creeze condiții pentru testarea reală a influenței tinerilor asupra evoluției democrației.

Activitățile de bază ale forumului vor consta în discuții cu privire la inițiativele de succes și participare ale tinerilor. Aceste inițiative și idei vor fi, de asemenea, discutate într-o serie de laboratoare de creație.

Criterii de eligibilitate:

#1. Vârsta cuprinsă între 16 și 30 de ani.
#2. Reședința în unul din cele 50 de state semnatare ale Convenției Culturale Europene a Consiliului Europei (Moldova este semnatară a actului). 75 de locuri vor fi disponibile pentru participanții din alte regiuni din afara continentului european.
#3. Capacitatea de a comunica fluent în limba engleză.
#4. Implicare activă în activități sociale ce promovează democrația.
#5. Motivația de a contribui la dezvoltarea de noi idei în domeniul tineretului și a democrației.
#6. Susținere din partea unei organizații de tineret sau grup informal de lucru care promovează democrația. Vor fi acceptate și persoanele care nu fac parte din astfel de organizații.
#7. Disponibilitate de a participa pe deplin la Forumul Mondial pentru Democrație și la procesul de pregătire în prealabil.

Se va acorda prioritate tinerilor din mediile marginalizate, reprezentanților minorităților și ai organizațiilor de tineret.

Costuri:

Doar participanților la întregul eveniment (întâlnire pre-forum și Forum) le vor fi rambursate cheltuielile de călătorie și de viză. Consiliul Europei va oferi cazare, transport între locul de cazare și locul de desfășurare a reuniunii tinerilor.

Pentru a aplica:

Procedura de înregistrare constă din doi pași:

#1. Aplicația online.
#2. Un video de un minut postat pe YouTube, al cărui link îl veți atașa în aplicație. În video veți răspunde la patru întrebări:

În ce fel răspundeți provocărilor actuale ale tinerilor în ceea ce privește democrația, prin practica de lucru pentru tineret?
Ce idei despre o democrație ideală ați dori deja să împărtășiți?
Ce vă motivează sa fiți parte a acestui eveniment?
Mai e ceva ce ar trebui organizatorii să știe despre tine?

Găsești aici mai multe detalii despre cum să aplici la Forum. Data limită de aplicare este 22 iunie, 2014.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente