(video) O echipă din Moldova în Top 10 cele mai bune proiecte de la Technovation 2014

10177470_749028301795752_5584507416176070701_n
Foto: Technovation Moldova PC: Facebook/Technovation

Un grup de tinere din satul Ștefănești au intrat în top 10 al celor mai bune proiecte din cadrul concursului de tehnologii pentru tinere din întreaga lume – Technovation. Echipa fetelor din Ștefănești – „Health in a Drop”, a reușit să câștige un loc printre finaliste, datorită proiectului lor „Apă pură”.

Technovation este un concurs de tehnologii pentru tinerele femei din toată lumea. Programul se desfășoară pe o perioadă de trei luni și include 50 de ore de lucru. În acest timp, echipele de tinere lucrează împreună pentru a creea și a dezvolta aplicații pe care le prezintă ulterior investitorilor.

În 2014, provocarea a fost de a crea o aplicație pentru a rezolva o problemă comunitară. La secțiunea pentru licee, au aplicat și câteva tinere din Moldova din satul Ștefănești. Fetele au reușit să se claseze în top 10 al celor mai bune proiecte cu aplicația „Apă Pură”. „Noi vrem să informăm oamenii despre calitatea apei. Calitatea apei în zilele noastre nu este doar o problemă ci o necesitate stringentă”, spune Anna Grosu, în filmulețul de prezentare a aplicației. Fetele au indicat de asemenea cazuri din localitatea lor, în care apa necalitativă ar fi creat serioase probleme de sănătate. „Aplicația noastră va oferi posibilitatea oamenilor de a afla cum ar putea să trateze apa pentru a o putea bea, fără riscul de a se îmbolnăvi.”

Peste 1300 de femei din întreaga lume au completat deja programul Technovation. În 2014, Oproiectele câștigătoare vor fi premiate cu 20 000 USD, bani ce vor fi investiți pentru dezvoltarea aplicațiilor. Participanții nu au nevoie de experiență în programare, aceștia având și acces gratuit la program.

Urmăriți mai jos filmulețul de prezentare al fetelor de la Ștefănești:

Restul participanților din concurs îi puteți vedea pe site-ul oficial Technovation.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente