7 cărți pe care să le citești atunci când ești trist

Pride_Prejudice_1270321885_1_2005
Foto: Ce cărți citim atunci când suntem triști. PC: <a href="http://static.cinemarx.ro/poze/cache/t50/filme-poze/2010/04/Pride_Prejudice_1270321885_1_2005.jpg" target="_blank">cinemarx.ro</a>

Fie că te frământă singurătatea sau dorul, te-ai dezamăgit în ceva sau cineva, ori pur și simplu vremea de afară îți provoacă tristețe, aceste cărți te vor ajuta să depășești mai ușor acest sentiment.

#1. Mândrie și prejudecată, J. Austen

 

PC: ibnlive.in.com
PC: ibnlive.in.com

Cărțile renumitei Jane Austen demult și-au câștigat faima și dragostea cititorilor, printre romanele ei se numără „Mândrie și prejudecată”, „Parcul Mansfield”, „Emma” și altele. Viața obișnuită a oamenilor simpli, micile evenimente din viața provincială – aceasta este sfera manifestării talentului lui Austen. Totuși, datorită modului său de a gândi și a ironiei sale fine și omniprezentă, care colorează toate evenimentele, toate caracteristicile și reflecțiile sale în niște culori cu totul deosebite, ea a reușit să atingă noi înălțimi. Romanul „Mândrie și prejudecată” a fost scris timp de 21 de ani, și timp de 15 ani editorii au respins manuscrisul. Acesta combină perfect veselia și spontanietatea cu maturitatea în a gândi și a înțelege. Nu e întâmplător faptul că până în zilele noastre nu și-a pierdut farmecul și e considerat ca fiind cea mai perfectă creație a scriitoarei.

#2. Dandelion Wine, R. Bradbury

 

PC: bibdsl.co.uk
PC: bibdsl.co.uk

Intrați în lumea strălucitoare a unui băiat de doisprezece ani și trăiți împreună cu el o vară plină de evenimente, vesele și triste, misterioase și îngrijorătoare; o vară în care fiecare zi îți aduce descoperiri uimitoare, cele mai importante fiind faptul că ești viu, respiri, simți!
Dandelion Wine face parte din fondul de aur a literaturii universale, e una din acele cărți care vrei să o recitești iar și iar.

#3. 35 de kilograme de speranță, A. Gavalda

 

PC: raoulbricabrac.fr
PC: raoulbricabrac.fr

E cartea care atinge cele mai importante teme: alegerea unui drum în viață și puterea unei iubirii. E o carte despre familie. Despre faptul că visele pot și trebuie să devină realitate. Rezolvându-și problemele sale de copil, eroul de treisprezece ani, caută și găsește numeroase soluții, astfel încât și adulții au multe de învățat de la el.

#4. Chocolat, J. Harris

 

PC: hachette.com.au
PC: hachette.com.au

Liniștea somnoroasă a unui mic orășel francez este perturbată de sosirea unei tinere femei Vian și a fiicei sale. Au venit împreună cu zgomotul unui carnaval, iar când acesta s-a sfârșit, bucuria sa a rămas în ochii luminoși ai lui Vian, care a deschis aici un magazin de ciocolată. Într-un mod miraculos, ea află despre dorințele secrete ale fiecărui locuitor și îi oferă acea ciocolată care îl face din nou să simtă gustul vieții.
Chocolat este o poveste despre bunătate și toleranță, o confruntare între ispite și adevăr.

#5. Trei într-o barcă, Jerome K. Jerome

 

standardsmedia.com
PC. standardsmedia.com

Timpul trece, se schimbă epocile, dar cititorii încă nu se pot desprinde de povestea absolut incredibilă a călătoriei celor trei domni fără griji, împreună cu câinele lor Montmorency.
Neînțelegerile amuzante și situațiile comice în care tot timpul nimeresc personajele păstrează în sine sentimentul britanic de stimă de sine.

#6. Fried Green Tomatoes at the Whistle Stop Cafe, F. Flagg

 

PC: pinterest.com-
PC: pinterest.com

Celebrul roman face o paralelă între prietenia femeilor în prima jumătate a acestui secol și cea din timpurile noastre. Pătrunzând subtil în psihologia personajelor, autorul țese într-un mod neașteptat soarta acestora, plină de evenimente dramatice și griji simple, dragoste și ură, victorii și înfrângeri.

#7. What dreams may come, R. Matheson

 

PC: wikimedia.org
PC: wikimedia.org

Imaginează-ți că ai murit! Dar, după cum se vede, viața continuă dincolo de pragul morții. Mai mult de atât, te așteaptă o călătorie veșnică în lumi și universuri neexplorate. Exact în așa călătorie se aventurează Chris Nielsen pentru a fi salvat de disperare și a recăpăta speranța și încrederea în dragoste.

Taguri: #Recenzii
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente