Guvernului a oferit 20 de calculatoare pentru două şcoli din Călăraşi

IMG_8326
Foto: PC: Serviciul de presă al Guvernului

Două şcoli din Călăraşi, Liceul teoretic „Mihail Sadoveanu” şi Colegiul Pedagogic „Alexandru cel Bun”, au primit 20 de calculatoare din partea Guvernului. Donația le va ajuta celor două instituții de învățământ să-și amenajeze câte o sală de calculatoare.

În adresarea sa către elevi și studenți, secretarul general al Guvernului, Victor Bodiu a menţionat că educaţia este o prioritate a Guvernului. „Fără educație nu este posibilă dezvoltarea societății, iar datoria noastră este să investim în domeniu și să contribuie la modernizarea lui. Aceste calculatoare vin să suplinească eforturile pe care Guvernul și Ministerul Educaţiei le fac pentru ca învăţământul din Moldova să fie unul european”, a declarat Bodiu. În ceea ce privește reformele demarate și realizate în ultimii ani, Victor Bodiu a subliniat că scopul final al acestora e să asigure o educație de calitate relevantă pentru economie şi societate. „Doar ducând la bun sfârșit acest obiectiv vom putea afirma că oferta sistemului educațional răspunde cererii de competențe și cunoștințe de pe piața muncii”, a spus oficialul.

Victor Bodiu i-a felicitat pe elevii şi pe profesorii din cele două instituţii cu ocazia finalului de an școlar. Directorii celor două instituţii, în care învață 885 de tineri, au mulţumit Guvernului pentru sprijin și au menționat că aceasta îi va ajuta să obțină performanțe mai înalte, în secolul XXI tehnologiile informaţionale fiind esenţiale în acest sens.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente